Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Byť najlepším hráčom znamená všetko. Sabalenková plánuje návrat na čelo svetového rebríčka

Aryna Sabalenková smelé ambície netají.
Aryna Sabalenková smelé ambície netají. TASR / DPA
Aryna Sabalenková (26) v utorok vyhlásila, že chce zavŕšiť svoj hviezdny rok návratom na vrchol svetového rebríčka.

Svetová dvojka je na turnaji China Open najvyššie nasadenou hráčkou po tom, čo z podujatia odstúpila obhajkyňa titulu Iga Swiateková pre nezverejnené osobné záležitosti. Po víťazstve na US Open môže Sabalenková triumfom v Pekingu urobiť veľký krok k tomu, aby Poľku predbehla na čele rebríčka.

"Ukončiť sezónu ako svetová jednotka je jedným z mojich cieľov. Nesnažím sa však sústrediť na to, ale na svoju hru. Zostávajú už len tri turnaje. Usilujem sa priniesť na kurt svoj najlepší tenis. Po sezóne uvidím, či to stačilo na to, alebo musím zlepšiť ešte niečo ďalšie," tvrdí Bieloruska, ktorá na začiatku roka druhýkrát vyhrala Australian Open.

Aktuálne poradie v ženskom svetovom rebríčku.
Aktuálne poradie v ženskom svetovom rebríčku.Flashscore

Trojnásobná grandslamová šampiónka sa prvýkrát stala svetovou jednotkou pred rokom. Potom ju na tróne vystriedala práve Swiateková. "Byť označený za najlepšieho hráča planéty znamená všetko. Je dobré vedieť, že ste robili správnu vec a všetky tie hodiny tréningu neboli stratou času,“ vraví Sabalenková.

Rodáčka z Minsku bude hrať prvýkrát od víťazstva nad Jessicou Pegulovou vo finále v New Yorku začiatkom tohto mesiaca. V prvom kole má však voľno. Na prestížnom podujatí WTA 1000 na tvrdom povrchu v čínskej metropole sa predstaví taktiež spomínaná Američanka spolu s krajnkou Coco Gauffovou, štvornásobnou šampiónkou z grandslamov Naomi Osakovou a čínskou olympijskou víťazkou Čeng Čchin-wen.

Slovensko má novú tenisovú jednotku