Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále bez nevynútenej chyby. Swiateková zmietla Samsonovovú a ovládla turnaj v Číne

Iga Swiateková ovládla WTA 1000 Pekingu so stratou jediného setu.
Iga Swiateková ovládla WTA 1000 Pekingu so stratou jediného setu.Profimedia
Poľská tenistka Iga Swiateková (22) oslavuje v Pekingu svoj prvý triumf na turnaji WTA 1000 v tejto sezóne. Svetová dvojka získala piaty tohtoročný a celkovo 16. titul po bezchybnom finále proti Ľudmile Samsonovovej (24), ktorej nepomohla ani jednou nevynútenou chybou a zvíťazila hladko 6:2, 6:2.

Samsonovová - Swiateková 2:6, 2:6

Iga Swiateková od svojho júnového triumfu na Roland Garros odohrala sedem turnajov, a len na menšom podujatí WTA 250 v rodnej Varšave nenašla premožiteľku. Inak sa nedostala ďalej ako do semifinále. Aj preto po neúspešnej obhajobe titulu na US Open po 75 týždňoch vypadla z čela rebríčka a podľa vlastných slov sa odvtedy na kurte opäť uvoľnila. Minulý týždeň v Tokiu to ešte nepotvrdila výsledkom, ale v Pekingu už ukončila svoje štvormesačné čakanie na veľký triumf.

Dvadsaťdvaročná Poľka stratila v šiestich zápasoch len jeden set vo štvrťfinále proti Caroline Garciovej, s ktorou bola trikrát dve loptičky od prehry. Ostatným piatim súperkám nepovolila v žiadnom z desiatich setov viac ako štyri gemy. Nedeľňajšie finále proti Ľudmile Samsonovovej zvládla skvelo takticky. O dva roky staršej súperke dovolila tvoriť hru a precíznym tenisom dokráčala k jednoznačnému víťazstvu 6:2, 6:2 po 69 minútach.

Swiateková využila všetky štyri brejkbaly, ale hrozbe straty podania nečelila. Do štatistík si pripísala len dva winnery a v kolónke nevynútených chýb svietila nula. V jubilejnom 20. finále získala svoj 16. titul. Po štrnásty raz vo finále zvíťazila 2-0 na sety.