Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová má po zmene trénera jasný cieľ, chce zlepšiť svoje podanie

Gauffová vlani na US Open získala svoj prvý grandslamový titul.
Gauffová vlani na US Open získala svoj prvý grandslamový titul.REUTERS / Andrew Kelly
Pre svetovú šestku Coco Gauffovú (20) bude hlavným cieľom odstránenie chýb v jej podaní. Američanku čaká nová kariérna etapa po tom, čo do svojho trénerského tímu pridala Matta Dalyho, ktorý doplní dlhoročného mentora Jeana-Christophera Faurela.

Gauffová získala svoj prvý grandslamový titul na US Open minulý rok pod vedením Brada Gilberta, ale tento mesiac sa so známym trénerom rozišla po tom, ako sa jej obhajoba titulu skončila frustrujúcou porážkou v zápase s Emmou Navarrovou, v ktorom urobila 19 dvojchýb.

"Sú aj iné časti mojej hry, na ktorých chcem popracovať, ale momentálne sa sústredím na podanie," povedala Gauffová v Pekingu pre WTA Insider. "Keď dobre podávam, hrám celkom dobre. Pre mňa je to základ mojej hry. Už to málo, čo sme urobili, prinieslo drastické zlepšenie oproti tomu, kde som bola pred tromi týždňami.

"V tejto chvíli toho nie je šialene veľa, ako keby som musela meniť techniku alebo všetko nanovo nastavovať. Sú to len menšie veci, ktoré robím každý týždeň a pomáhajú mi," prezradila.

Gauffová povedala, že sa teší na spoluprácu so 45-ročným Dalym, ktorý predtým trénoval Denisa Shapovalova: Myslím si, že takto to asi bude vyzerať aj na budúci rok. Som veľmi nadšená zo zmeny a dúfam, že sa mi podarí zlepšiť ďalšie atribúty mojej hry."

"Spolupráca s Bradom bola naozaj skvelá a očividne sme mali výbornú spoluprácu. Bolo jednoducho načase urobiť reset a pridať do svojej hry niektoré veci, aby som mala budúci rok lepšiu sezónu," uzavrela.

Gauffová sa v noci na piatok vo svojom úvodnom zápase v čínskej metropole stretne s Francúzkou Clarou Burelovou.