Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová zdolala v Pekingu aj olympijskú šampiónku, vo finále vyzve svetovú šestku

Muchová si v Pekingu zahrá o svoj druhý titul.
Muchová si v Pekingu zahrá o svoj druhý titul.LINTAO ZHANG / GETTY IMAGES ASIA / PAC / Getty Images via AFP
Karolína Muchová (26) na turnaji WTA 1000 v Pekingu znovu potvrdila skvelú formu. Deň po Aryne Sabalenkovej (26) vyradila ďalšiu hráčku z TOP 10 a po výhre nad svetovou sedmičkou a olympijskou víťazkou Čeng Čchin-wen (21) postúpila do finále. O druhý a najcennejší titul sa česká tenistka, ktorá má od začiatku US Open parádnu bilanciu 11:1, pobije s Američankou Coco Gauffovou (20).

Muchová - Čeng Čchin-wen 6:3, 6:4

Muchová si na začiatku septembra zahrala druhý rok po sebe v semifinále US Open, počas nasledujúcich dvoch týždňov odpočinku a prípravy na záverečnú časť sezóny svoju formu nestratila. Na podujatí WTA 1000 v Pekingu prehrala so šiestimi súperkami iba jeden set a už len jediná výhra ju delí od zisku najcennejšej trofeje.

Rodáčka z Olomouca po rozdrvení Anny Blinkovovej, Yue Yuan, Jaqueline Cristianovej a Cristiny Bucsaovej, s ktorými stratila dohromady len 12 gemov, zvládla aj dva súboje so súperkami z užšej svetovej špičky. Po trojsetovej výhre nad 15 zápasov neporazenou svetovou dvojkou Sabalenkovou z Bieloruska našla recept aj na domácu siedmu hráčku sveta Čeng Čchin-wen, ktorá po Wimbledone vyhrala 20 z 22 zápasov a slávila dva triumfy vrátane zisku olympijského zlata.

Češka o sedem rokov mladšiu Číňanku porazila bez straty podania a oplatila jej júlovú porážku z finále antukového turnaja v Palerme, vzájomnú bilanciu upravila na 2:1. Muchová hrala od začiatku trpezlivo a hoci zahrala menej winnerov (14:19), nechávala svoju súperku kaziť. Zatiaľ čo sama pokazila len 10 úderov, oponentka počas hodiny a 47 minút nazbierala 31 nevynútených chýb.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Zverenkyňa Emila Miškeho od začiatku US Open odohrala 12 zápasov a 11 z nich vyhrala. Prehrala len Jessicou Pegulovou, proti ktorej v boji o prvé finále na newyorskom grandslame neudržala vedenie 6:1 a 2:0.

Napriek tomu, že sa bývalá svetová osmička po operácii zápästia vrátila na kurty až v júni a body zbiera iba tri mesiace, vo svetovom rebríčku si zaistila posun už do TOP 30 a navyše trištvrte roka môže svoje postavenie len vylepšovať. Po návrate má zápasovú bilanciu 18:5, z toho 3:3 s hráčkami z TOP 10.

Finalistka minuloročného Roland Garros sa bude v nedeľu vo svojom celkovo šiestom finále usilovať o iba druhý a doteraz najcennejší titul. Jedinú trofej oslavovala v roku 2019 na podniku WTA 250 v Soule. Súperkou Muchovej bude tretíkrát počas troch dní členka elitnej desiatky. Stretne sa s Coco Gauffovou, ktorej vlani podľahla 0:2 na sety vo finále tisícky v Cincinnati aj semifinále US Open.

Gauffová - Badosová 4:6, 6:4, 6:2

Dvadsaťročná Američanka Gauffová v prvom semifinále zdolala Španielku Paulu Badosovú, hoci prehrávala 4:6 a 2:4, vzájomnú bilanciu vyrovnala na 3:3. V čínskej metropole si víťazka minuloročného US Open zahrá svoje celkovo 9. finále a druhom na podniku WTA 1000.