Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dánsky supertalent vyradil v Ríme Djokoviča: Zaslúžene, udržal nervy na uzde

Novak Djokovič skončil v Ríme už vo štvrťfinále.
Novak Djokovič skončil v Ríme už vo štvrťfinále.Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) vypadol na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Ríme vo štvrťfinále. Obhajca titulu a najvyššie nasadený hráč prehral v stredu so sedmičkou "pavúka" Dánom Holgerom Runem (20) v troch setoch 2:6, 6:4, 2:6.

Rune dosiahol druhé víťazstvo nad Djokovičom v priebehu necelých siedmich mesiacov, zdolal ho aj vlani v novembri vo finále turnaja ATP Masters v Paríži. Dvadsaťročný Dán má s o 15 rokov starším Srbom pozitívnu vzájomnú bilanciu - vedie 2:1 na zápasy.

"Každý zápas proti Novakovi je pre mňa výzva. Samozrejme, je jeden z najväčších tenisových velikánov histórie. Som však na kurte veľký bojovník a nechám na ňom všetko," uviedol Rune, ktorý narazí v semifinále na víťaza duelu Casper Ruud - Francisco Cerúndolo.

Zostrih zápasu Djokovič - Rune
Flashscore

Djokovič už pred stredajším zápasom vedel, že ho budúci týždeň na poste svetovej jednotky nahradí Španiel Carlos Alcaraz. Šesťnásobný šampión z Ríma vstupoval do stretnutia s bližšie nešpecifikovaným zranením. V druhom sete sa chytal za chrbát a vyžiadal si ošetrenie od fyzioterapeuta a turnajového lekára.

Holger Rune (Dán.-7) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:2, 4:6, 6:2

Podľa DPA užil tabletku proti bolesti. Okrem toho duel na hodinu prerušil aj dážď. Srb hral svoje sedemnáste štvrťfinále v Ríme v sérii, naposledy chýbal v semifinále v roku 2013, keď nestačil na Čecha Tomáša Berdycha.

"Toto je pravdepodobne najchladnejší a najdaždivejší turnaj, aký som kedy zažil v Ríme. V takýchto podmienkach bolo náročné dostať loptičku cez súpera. Je veľmi rýchly, obratný. Holger je talentovaný tenista, dynamický, všestranný. Bol dnes jednoducho lepší. Väčšinu zápasu som naňho nestačil. Udržal nervy na uzde a zaslúžil si zvíťaziť," povedal Djokovič.

Pozápasový rozhovor s Runem
Flashscore