Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič na Masters v Ríme nezaváhal. Aj 18. štart vo Foro Italico začal víťazstvom

Djokovič zvládol víťazný štart a svoj 18. štart v hlavnom žrebe na Masters v Ríme.
Djokovič zvládol víťazný štart a svoj 18. štart v hlavnom žrebe na Masters v Ríme.AFP
Novak Djokovič (36) absolvoval svoj 18. štart v hlavnej súťaži na Masters v Ríme. Šesťnásobný šampión, ktorý sa vo všetkých svojich predchádzajúcich sedemnástich vystúpeniach dostal minimálne do štvrťfinále, sa spamätal zo zlého začiatku a nad lucky loserom Corentinom Moutetom (25) zvíťazil hladko 6:3, 6:1. Jeho ďalším súperom bude Alejandro Tabilo (26).

Djokovič - Moutet 6:3, 6:1

Novak Djokovič prekvapujúco prišiel na Masters v Ríme tento rok bez jediného triumfu, v aktuálnom ročníku sa ani raz nedostal do finále. V talianskej metropole odohrá len svoj štvrtý turnaj v tomto roku, druhý pod vedením nového trénera Nenada Zimonjiča a prvý pod vedením nového kondičného trénera Gebharda Gritscha.

Najväčší favorit tohtoročnej Internazionali BNL d'Italia mal aj pri absencii Jannika Sinnera a Carlosa Alcaraza po takmer mesačnej pauze veľmi slabý vstup do zápasu, keď hromadil nevynútené chyby a prehrával 1:3 a tiež 2:3 0:40. Napriek tomu sa mu podarilo vyrovnať na 3:3 a odvtedy to už bol ťah na jednu bránu.

Skúsený Srb začal diktovať tempo hry a predviedol sériu siedmich vyhratých gemov. Vo zvyšku zápasu povolil len jeden gem lucky loserovi Corentinovi Moutetovi, s ktorým vyhral aj druhý súboj v dvoch setoch. Francúz prehral jedenásty duel proti hráčovi TOP 10.

Najdôležitejšie momenty zápasu

Zostrih zápasu Djokovič - Moutet.
Flashscore

Djokovič sa v minulosti objavil v hlavnej súťaži tohto podujatia 17-krát a zakaždým sa prebojoval minimálne do štvrťfinále. Okrem toho si na Foro Italico zahral 12 finále a šesťkrát v nich triumfoval. Ide o jeden z jeho najúspešnejších turnajov.

Tento rok bude jeho cieľom získať v Ríme zápasovú prax a dostať sa do formy pred blížiacim sa veľmi náročným programom French Open, kde bude obhajovať titul, Wimbledonom a olympijskými hrami v Paríži.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Majiteľ rekordných 24 grandslamových trofejí vylepšil svoju kariérnu bilanciu proti francúzskym súperom na 131-21 a vyhral s nimi posledných 25 duelov. Naposledy neuspel v Miami 2018 proti Benoitovi Paireovi, vtedy sa vracal po zranení lakťa.

Jeho ďalším súperom na turnaji bude Alejandro Tabilo. S Čiľanom, ktorý v januári tohto roka získal v Aucklande svoj prvý titul na okruhu ATP, sa stretne po prvý raz.