Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič po štvrťfinálovom vypadnutí v Ríme: Nastáva generačná výmena

Djokovič v Ríme stroskotal na Runem.
Djokovič v Ríme stroskotal na Runem.Profimedia
Novak Djokovič (35) zdôraznil, že do mužského tenisu konečne prišla dlho očakávaná "výmena generácií" po tom, čo svetová jednotka prehrala vo štvrťfinále Masters 1000 v Ríme s 20-ročným Dánom Holgerom Runom.

"Veľká trojka" Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer dominovala ATP Tour takmer dve desaťročia, ale v posledných rokoch ich dobehol vek a najmä zranenia.

Stredajšia porážka najvyššie nasadeného Djokoviča 2:6, 6:4, 2:6 od Runeho znamená, že prvýkrát po 19 rokoch si vo finále v Ríme nezahrajú ani Srb, ani zranený Nadal.

Djokovič, ktorý s Runem prehral dvakrát za sebou, uviedol, že nová generácia hráčov na čele s už svetovou jednotkou Carlosom Alcarazom je pre tento šport ako závan čerstvého vzduchu. "Je tu nová generácia," povedal novinárom.

"Alcaraz je od pondelka svetovou jednotkou. Samozrejme, hrá úžasný tenis. Pre náš šport je dobré aj to, že prichádzajú nové tváre, noví chlapci. Hovoríme o tom roky, že môžeme očakávať moment, keď k tomuto dôjde. Mám na mysli generačnú výmenu. Snažím sa udržať s každým. Stále mám správny hlad. Uvidíme, dokedy budem môcť pokračovať," doplnil srbská tenista.

Nadal a Djokovič sa delia o rekord v počte mužských grandslamových titulov, každý ich má na konte 22. Federer pred vlaňajším odchodom do dôchodku získal 20, ale vyčerpávajúca Tour si na ich telách vyberá veľkú daň.

Zostrih zápasu Djokovič - Rune
Flashscore

Španiel nehral od zranenia bedrového kĺbu na januárovom Australian Open a vynechal antukový turnaj pred French Open, kde je 14-násobným šampiónom. Zlé jazyky hovoria, že sa nezúčastní ani na jeho najobľúbenejšom podujatí. Djokovič, ktorý nedávno bojoval so zranením lakťa, si počas zápasu proti Runemu zavolal fyzioterapeuta a vzal liek proti bolesti.

Na otázku, či bude Roland Garros najotvorenejším turnajom za posledné roky, Djokovič s úsmevom odpovedal, že to "záleží na tom, či bude hrať Nadal, alebo nie. Každopádne, Alcaraz či Rune, títo chalani patria k najväčším favoritom na zisk titulu," uzavrel. Druhý grandslam v sezóne sa začína v pondelok 22. mája a vyvrcholí v nedeľu 11. júna.