Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rímsky sen pokračuje. Šramková na tisícke zdolala Boulterovú, je v 3. kole a blízko TOP 100

Šramková ťaží z dobrého žrebu.
Šramková ťaží z dobrého žrebu. Profimedia
Rebecca Šramková (27) pri svojej premiérovej účasti v hlavnej fáze turnaja WTA 1000 v Ríme postúpila už do tretieho kola. Po dvoch hladkých víťazstvách v kvalifikácii a triumfe v prvom kole nad domácou držiteľkou divokej karty zdolala v boji o postup medzi 32 najlepších Britku Katie Boulterovú (27), ktorá antukové dvorce nemá v obľube.

Šramková - Boulterová 6:4, 7:6

Šramková začala zápas ideálne, keď súperke ukradla podanie hneď v prvom geme. Podarilo sa jej to ešte raz a viedla 4:1. Následne však sama servis stratila, no predsa podávala na víťazstvo v sete. Prvý setbal nevyužila, potom musela neutralizovať tri brejkbaly Boulterovej. Úvodné dejstvo si nakoniec skrz druhú šancu uchmatla na svoju stranu.

Rodáčka z Bratislavy chvíľu pokračovala v dominantnej hre, keď vyhrávala 3:1. Britka však zabojovala, zobrala si maratónsky šiesty gem (22 fiftínov), v ktorom vyrovnala na 3:3 po ôsmom brejkbale a otočila stav z 1:3 na 5:3. Ani ona však vedenie neudržala, diváci v Ríme po 22:30 boli svedkami tajbrejku.

Súperky sa držali na dištanc, dvojbodový rozdiel nastal až po premenení tretieho mečbalu. Slovenka Boulterovú porazila v prvom vzájomnom meraní síl po dvoch hodinách a deviatich minútach, postúpila do 3. kola WTA 1000 v talianskej metropole a jej rímsky sen tak pokračuje.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Britka, ktorej patrí 28. miesto v renkingu, potvrdila, že na antuke sa jej nedarí, keď prehrala aj druhý duel v hlavnej súťaži na okruhu. Šramková triumfovala proti hráčke z TOP 50 po štvrtý raz v kariére, hoci bola oproti protivníčke o 92 pozícii nižšie (120. priečka). V online rebríčku sa zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza posunula na 95. miesto, čo je jej kariérnym maximom. Pozícia v TOP 100 by jej v novom vydaní nemala ujsť.

V ďalšej fáze sa Šramková stretne so Sofiou Keninovou. Američanka v súboji dvoch trápiacich sa tenistiek porazila osmičku pavúka Tunisanku Ons Džabúrovú 7:5, 2:6, 6:4. Na pripomenutie, Keninová sa 23. apríla postavila proti inej Slovenke, Anne Karolíne Schmiedlovej, v 1. kole tisícky v Madride. Rodáčka z Košíc vtedy zvíťazila za 79 minút 6:3, 6:4. A aby sa kruh uzavrel, slovenská singlová jednotka následne vypadla v ďalšom kole. Áno, s Ons Džabúrovou...