Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zmietla Ostapenkovú, po 11 rokoch sú v semifinále tri najvyššie postavené hráčky

Sabalenková sa v semifinále pridala k Swiatekovej a Gauffovej.
Sabalenková sa v semifinále pridala k Swiatekovej a Gauffovej.AFP
Aryna Sabalenková (26) v osemfinále odvrátila tri mečbaly, no vo štvrťfinále nedala šancu Jelene Ostapenkovej (26) a bývalú šampiónku French Open a minuloročnú semifinalistku rímskej tisícky zdolala hladko 6:2, 6:4. O svoje prvé finále vo Foro Italico bude usilovať proti krajanke Viktorii Azarenkovej (34) alebo Danielle Collinsovej (30). Prvýkrát od French Open 2013 sa všetky tri najvyššie nasadené hráčky dostali do semifinále toho istého turnaja.

Ostapenková - Sabalenková 2:6, 4:6

Aryna Sabalenková v januári suverénne obhájila titul na Australian Open. Po odchode z austrálskeho kontinentu sa však začala trápiť a do štvrťfinále znovu postúpila až na začiatku antukovej jari v Stuttgarte. Následne bola niekoľkokrát jednu loptičku od úspešnej obhajoby triumfu v Madride a teraz má na dosah finálovú účasť aj v Ríme.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Kým v osemfinále proti dvojnásobnej šampiónke Eline Svitolinovej musela likvidovať tri mečbaly, bojovala s bolesťami chrbta a zvíťazila až v tajbrejku rozhodujúceho setu, štvrťfinále proti Jelene Ostapenkovej ovládla.

Bývalej antukovej šampiónke French Open a minuloročnej semifinalistke podujatia v Ríme neponúkla ani jednu príležitosť na brejk a pri vlastnom podaní stratila celkovo len 13 fiftínov. Sama dostala sedem brejkových príležitostí a tri z nich dokázala využiť. Na postup potrebovala iba 73 minút.

S Ostapenkovou zvládla aj tretí vzájomný zápas. Okrem jedného strateného setu mala jasnú prevahu rovnako pred piatimi rokmi v Čeng-čou i vlani v Dubaji. Obe grandslamové šampiónky sa stretli prvýkrát mimo tvrdého povrchu.

Azarenková - Collinsová 4:6, 3:6

Sabalenková hrá vo Foro Italico po šiesty raz v kariére a semifinále je jej maximom, keď ju pred rokom zdolala súčasná svetová jednotka Iga Swiateková. Tento rok sa stretne s rozbehnutou Danielle Collinsovou, ktorá jej pred dvoma týždňami v Madride uštedrila jedinú prehru od polovice marca a jedinú z ostatných dvadsiatich meraní síl.

Collinsová na antuke v Ríme porazila 6:4, 6:3 bývalú svetovú jednotku Viktoriu Azarenkovú a bez straty setu postúpila do semifinále. Odkedy tridsaťročná Američanka oznámila, že po sezóne ukončí kariéru, je jednou z najlepších tenistiek na okruhu.

Ak nepočítame Turnaj majsteriek, prvýkrát od French Open 2013 sa všetky tri najvyššie nasadené hráčky dostali do semifinále jedného turnaja. O druhé semifinále sa v Ríme postarajú dvojnásobná víťazka a svetová jednotka Iga Swiateková a úradujúca šampiónka US Open a svetová trojka Coco Gauffová.