Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budem potrebovať výkon najvyššej úrovne, hlási pred bojom o stý titul Djokovič

Novak Djokovič sa raduje po víťazstve v semifinálovom zápase proti Taylorovi Fritzlovi.
Novak Djokovič sa raduje po víťazstve v semifinálovom zápase proti Taylorovi Fritzlovi.Reuters/Tingshu Wang
Novak Djokovič (37) neočakáva v nedeľňajšom finále turnaja Shanghai Masters nič iné ako súboj titanov so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom (23). Srb si v semifinále poradil so siedmym nasadeným Američanom Taylorom Fritzom (26) 6:4, 7:6(6).

Sinner - Djokovič (nedeľa, 10:30)

Djokovič, 24-násobný grandslamový šampión, si zahrá piate finále v histórii turnaja a bude sa snažiť získať svoj jubilejný 100. titul na okruhu ATP. Zároveň aj piatu korunu z podujatia Shanghai Masters. Sinnerovi zabezpečilo koncoročné prvé miesto v rebríčku sobotňajšie semifinálové víťazstvo 6:4, 7:5 s Čechom Tomášom Macháčom.

Dvadsaťtriročný najvyššie nasadený Talian vyhral tri z ostatných štyroch vzájomných súbojov s Djokovičom. "Som v skvelej pozícii, aby som získal titul. Viete, idem hrať s najlepším hráčom na svete," zdôraznil v rozhovore štvrtý hráč rebríčka. Tridsaťsedemročný Srb, ktorý sa v piatok sťažoval na bolesť v ľavom kolene uviedol, že tento problém je už za ním.

Zostrih zápasu Djokovič - Fritz.
Flashscore

"Nebudem na kurte favoritom, ale dúfam, že budem schopný nastúpiť dostatočne fyzicky čerstvý, aby som ho vyzval na možno dlhý zápas," doplnil Djokovič.

V nedeľu pôjde o reprízu tohtoročného semifinále Australian Open, v ktorom neskorší šampión Sinner ukončil 33-zápasovú víťaznú sériu Djokoviča triumfom 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3. Srbský šampión bol v januári počas viac ako trojhodinovej bitky výkonom súpera ohromený, no aktuálne je presvedčený, že tentoraz zvíťazí.

"Musím očakávať, pravdepodobne, najťažšie stretnutie na turnaji. Pozná moju hru, ja poznám jeho. Od Austrálie sme tento rok ešte nehrali. Dúfam v to najlepšie, na výhru potrebujem svoju najvyššiu úroveň," uzavrel Novak Djokovič.