Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner priznal problémy mimo kurtu. Želám si, aby bolo všetko v poriadku, netají

Sinner vo finále zdolal Djokoviča.
Sinner vo finále zdolal Djokoviča.Tingshu Wang / Reuters
Tenista Jannik Sinner (23) urobil podľa vlastných slov všetko, čo bolo v jeho silách, aby zabránil tomu, že pokračujúca dopingová kontroverzia ovplyvní jeho výkony. V nedeľu zdolal Novaka Djokoviča a získal tak titul v Šanghaji.

V auguste Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu uviedla, že Sinner v marci neprešiel dvoma dopingovými testami, no nezávislý tribunál ho zbavil viny, keď prijal Talianovo vysvetlenie, že anabolikum clostebol sa do jeho tela dostalo od člena jeho podporného tímu prostredníctvom masáží a športovej terapie.

V septembri však Svetová antidopingová agentúra (WADA) uviedla, že sa proti rozhodnutiu odvolá a žiada pre rodáka z Apeninského polostrova až dvojročný zákaz činnosti. Oznámenie WADA prišlo niekoľko dní predtým, ako Sinnera vo finále China Open zdolal Carlos Alcaraz, pričom šampión US Open a Australian Open priznal, že sa pred svojou účasťou na Shanghai Masters ocitol v nepríjemnej situácii.

Sinner tretíkrát v rade porazil Djokoviča. V Šanghaji oslavuje 17. titul, štvrtý z Masters

"Tento rok bol pre mňa veľmi, veľmi ťažký pre iné okolnosti a v niektorých momentoch som stratil úsmev na tvári, pretože ma trápili problémy mimo kurtu. Niekedy sú stále v mojej mysli," povedala svetová jednotka novinárom po svojom triumfe vo finále.

"Ľudia si myslia, že keď vyhrávate alebo ste úspešný, nemáte žiadne problémy, ale to nie je pravda, pretože som v situácii, v akej som. Samozrejme, nie je to príjemné a želám si, aby bolo všetko v poriadku."

"Ale musíte to prijať. Keď idem na kurt, cítim, že som silný, snažím sa na to nemyslieť a sústrediť sa na všetko čo robím, a odovzdať 100 % v každom zápase alebo tréningu.“

Víťazstvo nad 24-násobným grandslamovým šampiónom Djokovičom zvýšilo počet jeho tohtoročných trofejí na sedem, vrátane dvoch grandslamov, troch titulov z turnajov ATP Masters 1000 a prvenstiev v Rotterdame a Halle.

Táto sezóna bola pre 23-ročného hráča najúspešnejšou na turné a na otázku, čo sa za posledný rok zmenilo, Sinner odpovedal: "Cítim, že som fyzicky pripravený hrať dlhší čas na najvyššej možnej úrovni."

"Aj psychicky som pripravený prijať každú ťažkú situáciu na ihrisku a myslím si, že to je najväčší krok, ktorý som urobil... Snažím sa byť dostatočne vyspelý, aby som pochopil, čo funguje, a mám pocit, že to na mňa malo tento rok veľký vplyv. Dúfam, že to tak bude aj v tom budúcom," uzavrel.