Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verím, že stále môžem hrať proti týmto chlapcom, hľadal Djokovič pozitíva po neúspešnom finále

Djokovič hľadal na tlačovej konferencii po finálovej prehre so Sinnerom pozitíva.
Djokovič hľadal na tlačovej konferencii po finálovej prehre so Sinnerom pozitíva.Reuters / Tingshu Wang
Bývalá svetová jednotka Novak Djokovič (37) si napriek nedeľňajšej prehre s Jannikom Sinnerom (23) z turnaja Shanghai Masters odnáša veľa pozitív, keďže Srb po nevydarenom US Open znovu objavil svoju formu.

Sinner - Djokovič 7:6, 6:3

Djokovič, 24-násobný grandslamový šampión, získal v auguste v Paríži svoju prvú zlatú olympijskú medailu, ale následne utrpel vo Flushing Meadows prehru v treťom kole s Alexejom Popyrinom.

V Šanghaji mal však opäť blízko k svojej forme. Počas celého turnaja hral konzistentne a bojoval o piaty triumf v tomto dejisku, lenže ten mu prekazila aktuálna svetová jednotka Jannik Sinner.

"Je tu dosť veľa pozitív, ktoré si môžem z tohto vziať. Úroveň môjho tenisu bola na tomto turnaji naozaj dobrá. Pravdepodobne najlepšia po olympijských hrách z hľadiska toho, ako som hral, ako som sa cítil a ako som bojoval," priblížil Djokovič novinárom.

Zostrih finálového zápasu Sinner - Djokovič.
Flashscore

"Vydal som zo seba maximum. Za daných okolností som sa možno necítil stopercentne fit, ale veľkú zásluhu na tom má Jannik, ktorý uhral veľké body lepšie ako ja a to rozhodlo. Zaslúžil si vyhrať, v dôležitých momentoch bol jednoducho príliš silný," pokračoval srbský tenista. 

"Napriek všetkému mám pocit, že som v dnešnom finále hral celkom dobre, čo mi dáva dôvod veriť, že stále môžem hrať proti týmto chlapcom, ktorí sú najlepší na svete. Dúfam, že si túto úroveň udržím aj v nasledujúcich mesiacoch a tiež do budúcnosti."

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Djokovičova prehra so Sinnerom zároveň zmarila jeho snahu pridať do vitríny s trofejami stý singlový titul, čím by sa stal len tretím tenistom, ktorému sa to podarilo po Jimmymu Connorsovi (109) a donedávna aktívnemu rivalovi Rogerovi Federerovi (103).

Tridsaťsedemročný Srb však význam tohto míľnika bagatelizoval. "Je to len bonus, keby sa podarí. Určite som si prial, aby to dnes vyšlo, ale nebolo mi to súdené. Musím sa naďalej snažiť, aby sa mi to podarilo v blízkej budúcnosti. Snáď... Nie je to však pre mňa cieľ typu žiť alebo zomrieť."

"Myslím, že som v kariére dosiahol všetky svoje najväčšie ciele. Momentálne je to naozaj o grandslamoch a o tom, ako ďaleko môžem sám v sebe posunúť latku," uviedol Novak Djokovič.

Najbližšie sa predstaví 16. až 19. októbra na "Six Kings Slam", tenisovej exhibícii v saudskoarabskom Rijáde, na ktorej by nemal chýbať ani Sinner, Nadal, Alcaraz či Medvedev s Runem.