Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevedel, čo robiť. Nikto proti mne takto nehral, reagoval Medvedev na debakel od Sinnera

Medvedev podľahol rivalovi len za 69 minút.
Medvedev podľahol rivalovi len za 69 minút.FAYEZ NURELDINE / AFP
Daniil Medvedev (28) hral minimálne trikrát so všetkými členmi legendárnej Big Three, no počas stredajšieho zápasu s Jannikom Sinnerom (23) na exhibičnom podujatí Six Kings Slam v Rijáde sa na kurte cítil najviac stratený. "Nemohol som nič robiť. Takto proti mne ešte nikto nehral," vzdal hold aktuálnej svetovej jednotke.

Medvedev - Sinner 0:6, 3:6

Ešte začiatkom októbra minulého roka bol Sinner jedným z obľúbených súperov Medvedeva na okruhu. V tom čase sa ruský tenista mohol pochváliť bilanciou 6:0 proti teraz dominantnému Talianovi. V priebehu 13 mesiacov sa však Sinnerovi podarilo vyrovnať vzájomnú štatistiku na 7:7. A ak by sa ich duel na prebiehajúcej exhibícii Six Kings Slam oficiálne započítal, dokonca by viedol.

Medvedev zaznamenal na štedro dotovanom turnaji v Rijáde jednu z najhorších prehier v kariére. Navyše utrpel prvého kanára od roku 2020 a celkovo len ôsmeho. "Nepamätám si, že by proti mne niekto takto hral. Nedokázal som nič urobiť. Nevedel som, čo mám robiť. Fyzicky som bol pripravený a ani som si nemyslel, že som hral zle. Napriek tomu som jasne prehral," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii.

"Ak by sme mali porovnať Jannika a Carlosa Alcaraza, vždy som si myslel, že Jannik je stabilnejší. Ale v prípade, že obaja hrajú svoj vrcholový tenis, Carlos sa mi zdal o niečo lepší. Dnes som však svoj názor zmenil. Ešte nikdy som nehral s niekým, kto by podal taký dobrý výkon ako Jannik.“

Medvedev schytal debakel 0:6, 3:6 a na kurte vydržal len hodinu a niekoľko minút. Útechou mu môže byť účastnícky šek v hodnote 1,5 milióna dolárov. Six Kings Slam bude pokračovať semifinálovými zápasmi. Vo štvrtok ich obstarajú Jannik Sinner a Novak Djokovič a Carlos Alcaraz a Rafael Nadal. Program sa začína o 18:30.