Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulovej sa pri premiérovej obhajobe darí, v Toronte cestou do finále nestratila ani set

Jessica Pegulová si zahrá 12. finále.
Jessica Pegulová si zahrá 12. finále.Profimedia
Jessica Pegulová prežíva v 30 rokoch úspešný debut v pozícii obhajkyne titulu. Na Canadian Open v Toronte zdolala štyri z piatich súperiek na ceste za zopakovaním minuloročného triumfu v Montreale, v semifinále porazila Rusku Dianu Šnajderovú (20) 6:4, 6:3 a bez straty setu postúpila do finále. Američanka sa tam stretne s krajankou Amandou Anisimovovou (22).

Šnajderová - Pegulová 4:6, 3:6

Jessica Pegulová vôbec prvýkrát v kariére obhajuje triumf z predchádzajúcej sezóny. Vlani ovládla kanadské podujatie WTA 1000 v Montreale vďaka skalpu Igy Swiatekovej a tento rok v Toronte zdolala už štyri súperky bez straty podania. Po Češke Karolíne Plíškovej, krajankách Ashlyn Kruegerovej a Peyton Stearnsovej si poradila aj s Ruskou Dianou Šnajderovou.

Tridsaťročná Američanka v prvom vzájomnom stretnutí zdolala o desať rokov mladšiu Šnajderovú 6:4, 6:3. V úvodnom geme síce stratila podanie čistou hrou a prehrávala 0:2, no okamžite odpovedala brejkom a od tohto momentu si zakaždým udržala servis.

Pegulová si semifinále na Canadian Open zahrala aj pri štvrtej účasti a so zápasovou bilanciou 16:2 je po Monike Selešovej druhou najúspešnejšou hráčkou histórie podujatia. Do finále sa dostala dva roky po sebe, ako prvá od Simony Halepovej (2015 a 2016) a prvá Američanka od Jennifer Capriatiovej (2000 a 2001).

Pegulová postúpila do celkovo 12. finále, v ktorých má bilanciu 5-6. Vo finále podujatí WTA 1000 je štvrtýkrát (od roku 2009), z Američaniek v ňom boli viackrát len Serena Williamsová (18-krát) a Venus Williamsová (6-krát).

"Šancu obhájiť titul nedostanete každý deň, takže som nadšená, že si tu opäť zahrám vo finále a snáď to dokážem. Je skvelé mať svoje meno vedľa hráčok, ktoré tu tiež hrali dobre alebo dokonca dokázali obhájiť titul," usmievala sa Pegulová. Prvé dva tituly vo Washingtone 2019 a Guadalajare 2022 neobhájila. Tento rok ju ešte čaká obhajoba v Soule a budúci rok v Berlíne.

Svetová šestka Pegulová nebola tento rok v optimálnej forme aj pre rôzne zdravotné problémy, pričom sa nedokázala presadiť na najväčších podujatiach. Na Australian Open, Wimbledone a olympijských hrách skončila v druhom kole a na Roland Garros vôbec neštartovala. Jediné finále v júni na tráve v Berlíne premenila na piaty triumf, hoci čelila piatim mečbalom.

Rodáčka z Buffala bude hrať s krajankou Amandou Anisimovovou o druhý tohtoročný a celkovo šiesty triumf. Pred štyrmi rokmi ju zdolala v Cincinnati a tento rok na antuke v Charlestone. Dvadsaťdvaročná Anisimovová v prvom semifinále vyradila Emmu Navarrovú a postúpila do svojho najväčšieho finále.

Šnajderová tento rok vyhrala tri turnaje na všetkých povrchoch (WTA 250 Hua Hin, WTA 500 Bad Homburg, WTA 250 Budapešť) a pridala olympijské striebro vo štvorhre žien. V Toronte si pripísala prvý skalp hráčky TOP 10 (Coco Gauffová) a zabezpečila si premiérový postup do elitnej dvadsiatky. Na prvé finále na tisícke si však bude musieť ešte počkať.