Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United Cup prejde zmenami: Odohrá sa menej zápasov a len v dvoch mestách

Nadal účinkujúci v minuloročnom United Cupe.
Nadal účinkujúci v minuloročnom United Cupe.Profimedia
Organizátori v piatok uviedli, že United Cup v roku 2024 bude mať menej zápasov než v úvodnom ročníku tímového turnaja a uskutoční sa len v dvoch hostiteľských mestách.

Tohtoročný turnaj, ktorý vyhrali Spojené štáty, sa konal v Perthe, Sydney a Brisbane. Tímy na ňom odohrali dve mužské a dve ženské dvojhry, ako aj zmiešanú štvorhru.

Španielsky tenista Rafa Nadal v januári vyzval organizátorov, aby upravili formát a zabezpečili, aby bolo menej nezáživných zápasov. V nasledujúcom ročníku by sa mal odohrať iba jeden zápas mužov a rovnako žien, po ktorom bude nasledovať zmiešaná štvorhra. Vo dvojhrách sa predstavia najlepšie umiestnení hráči z každej krajiny.

Brisbane už nebude organizovať zápasy, hostiteľmi zostanú Sydney a Perth. Rovnako ako na úvodnom podujatí bude 18 krajín rozdelených do šiestich skupín po troch.

"Tento rok sme videli, ako vášnivo a intenzívne diváci podporujú United Cup - bol to tenis v jeho najlepšej podobe," povedal riaditeľ turnaja Stephen Farrow. Podujatie sa uskutoční od 29. decembra 2023 do 7. januára 2024.