Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz pred US Open prerušil tréning. Bolo to len z preventívnych dôvodov, odkazuje

Alcaraz vyhral US Open v roku 2022.
Alcaraz vyhral US Open v roku 2022.Profimedia / JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Držiteľ štyroch grandslamových titulov Carlos Alcaraz (21) pred štartom US Open upokojil svojich fanúšikov. Španiel bagatelizoval obavy z možného zranenia po tom, ako si na tréningu podvrtol pravý členok.

Alcaraz novinárom na tlačovej konferencii prezradil: "Prerušil som tréning len z preventívnych dôvodov. Necítil som sa dostatočne komfortne na to, aby som pokračoval len pre prípad, že by sa to zhoršilo. Po niekoľkých hodinách sa už cítim dobre. Opäť sa budem snažiť trénovať na 100 % bez toho, aby som na to myslel."

Prvú grandslamovú trofej získal práve vo Flushing Meadows v roku 2022. Odvtedy nazbieral ďalšie tri vrátane tohtoročných z French Open a Wimbledonu. Po finálovej výhre v All England Clube nad Novakom Djokovičom podľahol rovnakému súperovi v bitke o zlato na parížskej olympiáde.

Na generálke pred US Open vypadol Alcaraz z turnaja v Cincinnati, keď po troch setoch prehral s francúzskym veteránom Gaëlom Monfilsom. Rodák z obce El Palmar sa neskôr ospravedlnil za to, že vo frustrácii rozbil svoju raketu, vystúpenie označil za "najhorší zápas, aký kedy v kariére odohral".

Pred štvrtým grandslamom roka trval na tom, že po nezvyčajnom prechode z antuky na trávu a späť na antuku nebol nedostatok prípravy na tvrdom povrchu problémom: 

"Samozrejme, rád by som mal za sebou viac zápasov na harde pred US Open, ale vôbec ma to neovplyvňuje. Ani pred Roland Garros som nemal príliš veľa duelov na antuke a bol to celkom dobrý výsledok, na Wimbledone to isté.

Alcaraz už neraz dokázal, že sa aj napriek nízkemu veku vie postaviť veľkým príležitostiam čelom. Nikdy neprehral grandslamové finále a povedal, že sa poučí z prehry v olympijskom súboji o najcennejší kov.

"Bol to pre mňa ťažký moment, s ktorým som sa musel vyrovnať. Stratil som zlatú medailu v naozaj tesnom zápase, v ktorom som mal šancu. Mal som proti sebe naozaj dobrého hráča, ktorý bojoval o to isté ako ja a zaslúžil si to," uviedol na margo Djokoviča.

"Strieborná medaila bola pre mňa veľkým úspechom, na ktorý musím byť hrdý. Ďalšie finále alebo dôležité zápasy v mojej kariére budem riešiť iným alebo lepším spôsobom ako na olympiáde," uzavrel tenista, ktorého prvou prekážkou v New Yorku bude Li Tu.