Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič na koniec kariéry nemyslí: Až keď mi nakopú zadok

Účasť Srba na US Open je pre fanúšikov veľkým lákadlom.
Účasť Srba na US Open je pre fanúšikov veľkým lákadlom.Profimedia
Tridsaťšesťročný Novak Djokovič je aj napriek pokročilému tenisovému veku vo svete tohto športu fenoménom. Srbský hráč bude mať v nedeľu šancu získať 24. grandslamový titul na US Open a do dôchodku sa odísť nechystá. Aspoň zatiaľ.

Víťaz dvoch tohtoročných Grand Slamov má šancu na "hetrik", keďže ho o triumf na Wimbledone pripravil Carlos Alcaraz. Na kurte pôsobí ako pokropený živou vodou a stále dokáže po fyzickej stránke držať krok s mladšími protihráčmi. 

Djokovič sa však blíži k obdobiu, ktoré zvykne byť pre vrcholových tenistov kritické. Jeho veľký rival Roger Federer ukončil kariéru ako 41-ročný po dlhotrvajúcich problémoch s kolenami, zatiaľ čo ďalší velikán, Rafael Nadal, ohlásil, že budúci rok bude na profesionálnom okruhu jeho posledným. Ak vydrží hrať v celej sezóne, na jej konci bude mať 38 rokov.

"Zatiaľ nevidím dôvod končiť," odpovedal Djokovič na novinársku otázku počas US Open. "Zrejme o tom začnem uvažovať, ak mi budú mladí hráči nakopávať zadok v úvodných fázach grandslamových turnajov. Potom si s najväčšou pravdepodobnosťou poviem 'v poriadku, nastal čas posunúť sa ďalej'. Ale momentálne sa stále cítim dobre."

Bilancia Djokoviča vyráža dych.
Bilancia Djokoviča vyráža dych.Flashscore

Základom dlhovekosti v tenise je poctivá príprava, správne mentálne nastavenie a fyzická výdrž. "Nehovorím, že toto je moja najlepšia forma vôbec, ale fyzicky sa cítim najlepšie za posledné roky. Vek je len číslo, toto porekadlo momentálne rezonuje v mojej hlave," pokračoval Djokovič.

Srb, ktorý sa od budúceho týždňa vráti na pozíciu svetovej jednotky, má pred sebou 36. grandslamové finále a desiate v New Yorku. Turnajová dvojka útočí na štvrtý titul z US Open, prvý od roku 2018. Vlani Djokovič neštartoval pre chýbajúce očkovanie proti koronavírusu.