Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič sa 89. výhrou na US Open vyrovnal Federerovi, čaká ho vlaňajšia repríza s krajanom

Novak Djokovič začal svoj útok na 25. grandslamový triumf.
Novak Djokovič začal svoj útok na 25. grandslamový triumf.Profimedia / ČTK / AP / Matt Rourke
Obhajca titulu Novak Djokovič (37) v prvom vystúpení od zisku olympijského zlata zdolal Moldavca Radu Albota (34) 6:2, 6:2, 6:4 napriek 40 nevynúteným chybám a 10 dvojchybám, pričom sa celkovo 89. víťazstvom na US Open vyrovnal druhému v poradí Rogerovi Federerovi. V ďalšom zápase sa štvornásobný srbský šampión stretne s krajanom Laslom Djerem (H2H 2:0), proti ktorému musel vlani na ceste za titulom otáčať stav 0:2 na sety.

Albot - Djokovič 2:6, 2:6, 4:6

Novak Djokovič čelil Raduovi Albotovi prvýkrát a hoci nehral tri týždne a na tvrdom povrchu sa predstavil prvýkrát od marcového Indian Wells, bez problémov potvrdil úlohu favorita.

Napriek 40 nevynúteným chybám a 10 dvojchybám stratil podanie iba raz, využil šesť zo 16 brejkbalov a po dvoch hodinách a šiestich minútach hry pod zatiahnutou strechou Arthur Ashe Stadium zvíťazil 6:2, 6:2, 6:4.

"Začiatky sú vždy výzva, najmä keď ste na tomto povrchu nehrali päť, šesť mesiacov. Navyše som sa naposledy predstavil na olympiáde na antuke a pred US Open som nehral žiadny oficiálny zápas. Očakávam, že v prvých kolách to bude náročnejšie. Dúfam, že sa budem zlepšovať každým dňom," uviedol Djokovič.

Tridsaťsedemročný Belehradčan 89. víťazstvom na US Open vyrovnal výkon Švajčiara Rogera Federera, pričom viac víťazstiev v New Yorku má len Američan Jimmy Connors (98). Viac duelov ako Srb na hlavnom dvorci Arthur Ashe Stadium nikto iný nevyhral.

Djokovič štartuje na US Open po osemnásty raz v kariére a ešte nikdy nechýbal v treťom kole. O predĺženie skvelej série sa v stredu stretne s krajanom Laslom Djerem, s ktorým vlani v treťom kole prehrával 0:2, ale otočil vývoj a napokon si pripísal štvrtý triumf na newyorskom grandslame.