Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Favoriti Sinner i Alcaraz na úvod US Open stratili set proti hráčom z druhej svetovej stovky

Sinner prehral hneď úvodný set Grand Slamu.
Sinner prehral hneď úvodný set Grand Slamu.KENA BETANCUR / AFP
Jannik Sinner (23) odohral na US Open prvý súťažný zápas po zverejnení informácie o dvoch pozitívnych testoch na doping. Aktuálny líder rebríčka ATP sa otriasol z mizerného vstupu do zápasu a zdolal domáceho Mackenzieho McDonalda (29). Do turnaja úspešne vstúpil aj šampión z roku 2022 a ďalší z najväčších favoritov na triumf Carlos Alcaraz (21).

Sinner - McDonald 2:6, 6:2, 6:1, 6:2

Sinner sa ako úradujúci šampión Australian Open a aktuálna svetová jednotka radí medzi hlavných adeptov na triumf na tohtoročnom US Open. V New Yorku sa však musí vysporiadať aj s tlakom nedávnych informácií o jeho dvoch pozitívnych dopingových testoch, za ktoré si vyslúžil kritiku od fanúšikov aj niektorých kolegov.

Možno aj preto mal veľmi mizerný vstup do zápasu prvého kola s McDonaldom. V prvom dejstve čelil 10 brejkbalom a trikrát stratil servis. Ďalšie podanie prehral v úvodnom geme druhého setu. Tentokrát však dokázal skóre okamžite dorovnať.

V ďalšom priebehu súboja už naopak dominoval a domáci súper začal postupne odchádzať. Američan zakončil úvodný set s pozitívnym pomerom víťazných úderov a nevynútených chýb, ale zápas uzavrel so 47 minelami a 26 winnermi.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Pre Sinnera je v tejto chvíli US Open najslabším Grand Slamom. Zatiaľ čo na Australian Open triumfoval a na parížskej antuke a londýnskej tráve hral semifinále, vo Flushing Meadows je jeho maximom predvlaňajšie štvrťfinále. V ňom nevyužil mečbal proti neskoršiemu šampiónovi Alcarazovi.

Tento rok sa však očakáva, že postúpi minimálne do semifinále, v ktorom by mohol naraziť práve na rivala zo Španielska. V opačnej polovici pavúka je úradujúci víťaz a štvornásobný šampión Novak Djokovič.

Žiadne zaváhanie sa tohto roku od skvele hrajúceho Taliana nečaká ani v nasledujúcom kole. Vo štvrtok sa stretne s ďalším domácim zástupcom Alexom Michelsenom, ktorý mu môže narobiť väčšie problémy ako McDonald, s tým má po dnešku bilanciu 4:0. Na Michelsena narazil pred dvoma týždňami v rovnakej fáze v Cincinnati a zvíťazil v dvoch tesných setoch.

Alcaraz - Tu 6:2, 4:6, 6:3, 6:1

V rámci Night Session do turnaja vstúpil aj Alcaraz. Španiel si v štyroch setoch poradil s kvalifikantom Tuom, aj na svojom štvrtom US Open zvládol úvodný zápas a bilanciu vo Flushing Meadows si vylepšil na 17:2.

Šampión tohtoročných Roland Garros a Wimbledonu proti austrálskemu kvalifikantovi začal dobre a viedol už 6:2, 4:3. Potom však tretí hráč sveta zaznamenal jedinú zlú chvíľku v zápase, stratil druhý set a v treťom prehrával 2:3. Od tohto okamihu vyhral 10 z 11 hier a aj napriek strate jedného setu presvedčivo postúpil do druhého kola.

"Trochu ma prekvapilo, ako dobre hral. V prvom sete bolo vidieť, že zápas začal nervózne. Neukázal svoj najlepší tenis. Ale po potom si to začal užívať a hral skvele. Tiež som hral dobre, urobil som pár chýb, ktoré by som nemal robiť, no nakoniec som to zvládol. Je to skvelý hráč, určite budem sledovať jeho ďalšie výsledky," okomentoval Alcaraz výkon svojho súpera v rozhovore s Nickom Kyrgiosom na kurte Arthura Asha.

V ďalšom súboji sa niekdajší prvý hráč sveta a minuloročný semifinalista stretne s Boticom Van de Zandschulpom, s ktorým oba vzájomné zápasy vyhral bez straty setu.