Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz na US Open zdolal Zvereva a na piaty pokus prekonal štvrťfinále Grand Slamu

Fritz si prvýkrát zahrá v semifinále grandslamového turnaja.
Fritz si prvýkrát zahrá v semifinále grandslamového turnaja.ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth
Taylor Fritz (26) na piaty pokus zvládol štvrťfinále major turnaja. Americký tenista sa na domácom US Open prebojoval do svojho prvého grandslamového semifinále po výhre nad Nemcom Alexandrom Zverevom (27) 7:6, 3:6, 6:4, 7:6.

Fritz - Zverev 7:6, 3:6, 6:4, 7:6

Taylorovi Fritzovi sa pred US Open nedarilo, no v New Yorku zdolal už päť súperov, pričom stratil len dva sety. Dva dni po víťazstve nad minuloročným finalistom Casperom Ruudom z Nórska zdolal Alexandra Zvereva na druhom grandslamovom turnaji po sebe a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 5:5.

Dvadsaťšesťročný Američan síce využil len 2 z 13 brejkových šancí, ale pomohlo mu to k zisku rozhodujúceho tretieho setu, v ktorom za stavu 4:4 prežil brejkbal. Za stavu 2:1 na sety dominoval na podaní a v tajbrejku potvrdil svoju miernu výhodu. Po tri a pol hodinovom boji uspel.

"Bol to veľmi náročný zápas. Hrali sme veľa extrémne ťažkých výmen, čo bolo náročné aj po psychickej stránke udržať hlavu neustále v hre. Som veľmi šťastný, že som prvýkrát v semifinále," tešil sa Fritz.

Fritz si zahral štvrťfinále na majors piatykrát v kariére a na štvrtom z posledných piatich Grand Slamov. Až teraz sa mu však podarilo postúpiť medzi najlepšiu štvoricu.

Fritz, svetová dvanástka, bude o postup do finále hrať s krajanom Francesom Tiafoem alebo Bulharom Grigorom Dimitrovom.