Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová pokračuje za obhajobou, Vekičová po piatich rokoch v druhom týždni

Gauffová zatiaľ kráča za obhajobou minuloročného titulu.
Gauffová zatiaľ kráča za obhajobou minuloročného titulu.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 30. augusta?

23:58 - Grigor Dimitrov vyhral tretí zápas na tohtoročnom US Open bez straty setu a v druhom týždni si zahrá len štvrtýkrát v kariére. Semifinalista edície 2019 deklasoval v treťom kole 6:3, 6:3, 6:1 Tallona Griekspoora a v osemfinále sa stretne so štvrťfinalistom posledných dvoch edícií Andrejom Rubľovom.

23:45 - Jiří Lehečka zaznamenal v uplynulých dňoch prvé víťazstvá v hlavnej súťaži US Open. Najvyššie nasadený Čech skončil na poslednom grandslame sezóny v treťom kole, v ktorom prehral 3:6, 5:7, 4:6 so svetovou šestkou Andrejom Rubľovom. Rus môže vo Flushing Meadows postúpiť do štvrťfinále tretí rok po sebe, v ceste mu stojí Tallon Griekspoor alebo Grigor Dimitrov.

22:00 - Emma Navarrová môže na druhom majore v rade poraziť v osemfinále svoju úspešnejšiu krajanku Coco Gauffovú, ktorá obhajuje titul na US Open. Američanka prvýkrát v kariére prešla cez prvé kolo domáceho grandslamu a v treťom prekonala krajanku Martu Kosťukovú z TOP 20 rebríčka 6:4, 4:6, 6:3. 

21:50 - Donna Vekičová sa na veľkých podujatiach opäť prebojovala do záverečných kôl. Po prvom grandslamovom semifinále vo Wimbledone a striebornej medaile na olympijských hrách v Paríži sa bez straty setu dostala do osemfinále US Open. Chorvátka zdolala domácu Peyton Stearnsovú 7:5, 6:4 a premiérovo po piatich rokoch postúpila do druhého týždňa v New Yorku. V osemfinále ju čaká repríza olympijského finále s Čeng Čchin-wen.

21:30 - Viktoria Azarenková aj pre zdravotné komplikácie nezvládla tretie kolo US Open. Trojnásobná finalistka a bývalá svetová jednotka prehrala 4:6, 6:3, 1:6 s Wang Yafan, ktorá si zahrá svoje prvé grandslamové osemfinále v kariére. Číňanka v ňom vyzve Paulu Badosovú.

20:20 - Coco Gauffová musela ísť na tohtoročnom US Open po prvý raz do rozhodujúceho setu. Aktuálna svetová trojka zdolala bývalú tretiu hráčku svetového rebríčka Elinu Svitolinovú po obrate 3:6, 6:3, 6:3 a pokračuje v obhajobe minuloročného triumfu. Američanka sa do druhého týždňa domáceho grandslamu dostala tretí rok po sebe a tretíkrát v kariére. V osemfinále sa stretne s krajankou Emmou Navarrovou alebo Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

19:50 - Paula Badosová je bývalou svetovou dvojkou, ale až tento rok sa prvýkrát v kariére dostala do tretieho kola US Open. Španielka, ktorá po zdravotných problémoch v posledných mesiacoch zažíva znovuzrodenie, zdolala kvalifikantku Jelenu-Gabrielu Ruseovú 4:6, 6:1, 7:6 po odvrátenom mečbale. O druhé grandslamové štvrťfinále (French Open 2021) bude hrať s Viktoriou Azarenkovou alebo Wang Yafan.

18:31 - Čeng Čchin-wen musela otáčať úvodné dva zápasy proti Amande Anisimovovej a Erike Andrejevovej, ale v treťom kole nedala šancu Jule Niemeierovej a po výsledku 6:2, 6:1 sa stala prvou osemfinalistkou tohtoročného US Open. Zlatá medailistka z nedávnych olympijských hier bude chcieť zopakovať minuloročnú štvrťfinálovú účasť, najprv však musí prejsť cez buď Donnu Vekičovú, alebo Peyton Stearnsovú.

13:43 - Alex Molčan postúpil na challengeri 75 v talianskom Come do semifinále, keď z pozície nenasadeného porazil osmičku turnaja Zsombora Pirosa za dve hodiny a 32 minút 6:7, 6:3, 6:2. Slováka čaká v sobotňajšom boji o finále totožne nenasadený protivník z Južnej Ameriky. Bude to buď Peruánec Buse, alebo Argentínčan Aboian

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

09:35 - Menej sa už v rovnakom čínskom meste darilo inému tenistovi spod Tatier. Lukáš Pokorný o titul na challengeri 75 v Zhangjiagangu nezabojuje, keď prehral v semifinále štvorhry spoločne s Bielorusom Mikalaiom Haliakom proti japonskému páru Učida - Takeru 6:7, 3:6.

06:00 - Slovák Norbert Gombos sa dostal do semifinále challengeru 75 v čínskom Zhangjiagangu bez toho, aby odohral čo i len jednu loptičku. K federálnemu derby nedošlo, keďže Čech Dalibor Svrčina na duel nenastúpil. Gombos sa v sobotu predstaví proti siedmemu nasadenému Estóncovi Markovi Lajalovi.

05:37 - Víťaz posledných dvoch grandslamov Carlos Alcaraz senzačne vypadol na US Open už v druhom kole. Španielsky šampión z roku 2022 a minuloročný semifinalista prekvapujúco nestačil na Holanďana Botica van de Zandschulpa, ktorý sa tento rok trápi, prehral 1:6, 5:7, 4:6 a takmer prišiel o šancu zosadiť do konca roka Jannika Sinnera z postu svetovej jednotky. Čítajte viac.

05:21 - Tridsaťštyriročná Dánka Caroline Wozniacká nestratila na US Open set ani s druhou súperkou, keď zdolala Mexičanku Renatu Zarazúovú dvakrát 6:3. Finalistka z rokov 2009 a 2014 si o postup do osemfinále zahrá s Francúzkou Jessikou Ponchetovou, ktorá postúpila bez boja cez Jelenu Rybakinovú. Čítajte viac.

05:02 - Karolína Muchová zdolala na US Open dvojnásobnú japonskú šampiónku Naomi Osakovú 6:3, 7:6 a udržala si šancu na obhajobu vlaňajšieho semifinále a zotrvanie v TOP 100. V treťom kole sa 28-ročná Češka stretne s Ruskou Anastasiou Potapovovou (H2H 2:1).

04:59 - Šampión z roku 2021 Daniil Medvedev zdolal na US Open Maďara Fábiána Marozsána 6:3, 6:2, 7:6 a siedmy rok po sebe v New Yorku nebude chýbať v 3. kola. Minuloročný finalista sa tam stretne s Talianom Flaviom Cobollim (H2H 0:0).

04:53 - Jakub Menšík zdolal na US Open Austrálčana Tristana Schoolkateho 6:7, 2:6, 6:2, 7:6, 7:6 po odvrátení dvoch mečbalov a 4 hodinách a 16 minútach boja, prvýkrát v kariére otočil stav z 0:2 na sety a postupom do 3. kola obhájil výsledok z vlaňajšieho grandslamového debutu. O vôbec prvé osemfinále na majors sa 18-ročný Čech stretne s Portugalčanom Nuno Borgesom (H2H 0:0).

04:48 - Tomáš Macháč si na US Open zahrá o prvé grandslamové osemfinále na grandslamoch zahrá proti bývalému siedmemu hráčovi sveta Davidovi Goffinovi (H2H 1:0), ktorému tento rok vo Wimbledone unikol z manka 0:2 na sety. Skúsený Belgičan si v druhom kole poradil 6:7, 6:3, 6:3, 7:6 s Francúzom Adrianom Mannarinom a prekonal svoj najlepší tohtoročný výsledok na majors.

01:15 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová podľa predpokladov vypadla už v 1. kole štvorhry na US Open. Spoločne s Nemkou Tatjanou Mariovou nestačili na šestnásty nasadený japonsko-indonézsky pár Šibaharová - Sutjiadiová 4:6, 3:6 po hodine a dvadsiatich minútach.