Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maximum z grandslamov po druhý raz prekonané, Draper postúpil do semifinále

Jack Draper nestratil na US Open set ani s piatym súperom.
Jack Draper nestratil na US Open set ani s piatym súperom.ČTK / AP / Pamela Smith
Jack Draper (22) na US Open pri premiére vo štvrťfinále grandslamu vyradil neobľúbené súpera. Až na štvrtý pokus zdolal svetovú desiatku Alexa de Minaura (25). Austrálčana vyradil po setoch 6:3, 7:5, 6:2. Získal štvrtý skalp hráča TOP 10 a prvýkrát sa v rebríčku posunul do prvej dvadsiatky. Britský mladík nadviazal na demoláciu Tomáša Machača a postúpil do semifinále, v ktorom vyzve Jannika Sinnera (23) alebo Daniila Medvedeva (28).

Draper - de Minaur 6:3, 7:5, 6:2

Draperovi v úvodnom sete vychádzalo najmä prvé podanie, po ktorom získal 13 zo možných 14 bodov. Navyše dvakrát prelomil servis Austrálčana a pohodlne sa ujal vedenia. Druhý set bol oveľa atraktívnejší z pohľadu dĺžky výmen. Draper si vypracoval náskok 4:2, no de Minaur sa sériou troch víťazných gemov za sebou vrátil do hry. Nezvládol však koncovku, v ktorej stratil podanie a stála pred ním náročná úloha, aby duel zdramatizoval.

V treťom dejstve Draper pridal na agresivite, čo de Minaurovi robilo problémy a Austrálčan stratil podanie v piatom geme. Záver už jasne patril Draperovi. "Je to úžasný pocit odohrať prvý zápas v živote na najväčšom kurte na svete, ako keby som žil svoj vlastný sen. Myslím si, že Alex mal nejaké problémy, čo mi pomohlo," uviedol 22-ročný Brit pre televíziu Eurosport.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Zároveň potvrdil, že si naživo nenechá ujsť duel, z ktorého vzíde jeho semifinálový súper. "Som veľký športový fanúšik a rád sa na tenis pozerám, preto si to určite užijem. Budem si pri tom užívať svoje víťazstvo a zároveň regenerovať," doplnil v rozhovore.