Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medvedev a Zverev chcú na US Open prekvapiť favoritov, najväčšou domácou nádejou je Fritz

Jediný grandslamový titul získal Medvedev v New Yorku.
Jediný grandslamový titul získal Medvedev v New Yorku.David Kirouac/USA TODAY Sports/File photo
Daniil Medvedev (28) a Alexander Zverev (27) patria k tenistom, ktorí môžu na US Open vyradiť favoritov turnaja Carlosa Alcaraza (21) a Novaka Djokoviča (37), zatiaľ čo Taylor Fritz (26) je najväčším favoritom na ukončenie dlhého amerického čakania na šampióna mužského grandslamu.

Bývalý víťaz US Open Medvedev možno nemal najlepšiu prípravu na záverečný Grand Slam, ale samozvaný ruský špecialista na tvrdý povrch má nástroje na to, aby Alcarazovi a Djokovičovi odoprel ďalší titul z New Yorku.

Svetová päťka Medvedev, ktorého jediný grandslamový titul sa zrodil na US Open 2021, keď vo finále zdolal Djokoviča, sa netají tým, že uprednostňuje tvrdé povrchy. Ľahkosť, s akou sa na nich pohybuje, sa prejavila aj tento rok.

Na harde sa Medvedev dostal do finále Australian Open, kde prehral s Jannikom Sinnerom, v Dubaji skončil v semifinále, v Indian Wells neuspel v zápase o titul s Alcarazom a v Miami v semifinále opäť podľahol Talianovi Sinnerovi.

Rus síce prehral úvodný duel na dvojici prípravných podujatí v Montreale i Cincinnati, ale na US Open, kde sa stal miláčikom fanúšikov po tom, čo si kedysi užíval bučanie newyorského publika, dokáže svoju hru vystupňovať.

Finalista French Open Zverev, ktorý sa naďalej usiluje o prvú grandslamovú trofej, prichádza na US Open po prípravnom turnaji v Cincinnati, kde prehral v semifinále s neskorším šampiónom a svetovou jednotkou Sinnerom. Nemec je v tomto roku jedným z najviac konzistentných hráčov - jeho 49 víťazstiev je najlepšou bilanciou na hlavnom okruhu.

Rus Andrej Rubľov, ktorý sa v posledných dvoch rokoch dostal do štvrťfinále, príde do New Yorku tiež plný viery po tom, ako prešiel do finále v Montreale a medzi najlepšiu osmičku na ostatných dvoch generálkach. Medzitým žiadny Američan nevyhral grandslamový turnaj od triumfu Andyho Roddicka na US Open 2003. Zdá sa, že tento rok má najväčšiu šancu na víťazstvo spomedzi domácich protagonistov Taylor Fritz.

Na Grand Slamoch sa trápil, ale zmenil to, keď sa na troch z posledných štyroch podujatí, vrátane minuloročného US Open, dostal do štvrťfinále. Fritzova príprava však zďaleka nebola ideálna, keďže na Canadian Masters prehral v druhom kole a na Cincinnati Open vypadol už v prvom.

Medzi ďalšími americkými nádejami v New Yorku budú Frances Tiafoe, ktorý v Cincinnati podľahol vo finále Sinnerovi, a obor Ben Shelton, ten vlani nabudil tamojšie publikum postupom do semifinále.