Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medvedev napriek prehre neupadal na duchu, rivalitu so svetovou jednotkou si užíva

Medvedev si rastúcu rivalitu so svetovou jednotkou užíva.
Medvedev si rastúcu rivalitu so svetovou jednotkou užíva.REUTERS / Andrew Kelly
Daniil Medvedev (28) si rastúcu rivalitu so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom (23) užíva napriek tomu, že mu v stredu vo štvrťfinále US Open podľahol. Rus sa s dobre známym konkurentom stretol tento rok už po štvrtý raz.

Sinner - Medvedev 6:2, 1:6, 6:1, 6:4

Vo finále Australian Open a semifinále Miami Masters ťahal za kratší koniec, no vo štvrťfinále Wimbledonu triumfoval. "V poslednom čase je to pre mňa ťažké, ale v porovnaní s niektorými zápasmi, ktoré som s ním odohral vlani, keď ma začal porážať, som mal pocit, že robím správne veci. Len sa mi ich nepodarilo dobre zrealizovať," povedal piaty hráč sveta Medvedev po prehre.

"Páči sa mi to. Mať takýchto veľkých súperov ma vždy tlačí k tomu, aby som bol lepší, a niekedy prehrám, niekedy vyhrám. Budem sa snažiť byť nabudúce lepší. To je jediné, čo môžem urobiť," vyjadril sa rodák z Moskvy k rivalite s aktuálnym kráľom rebríčka. 

Medvedev stále vedie vo vzájomnej bilancii 7:6, hoci Talian Jannik Sinner vyhral šesť z posledných siedmich stretnutí. "Je to jeden z najlepších hráčov na svete, podľa rebríčka najlepší, zaslúži si to," dodal Medvedev.

"Je to hráč, proti ktorému sa hrá ťažko. Má cit pre hru. Veľakrát si vyberie správny úder v správnej chvíli. V tomto smere vlastne rád hrám s hráčmi, ako je on, pretože neustále je to veľmi tesné a záleží na každom bode," pokračoval 28-ročný tenista. 

Podľa Medvedeva finále Australian Open, postup do osemfinále French Open, semifinále vo Wimbledone a štvrťfinále vo Flushing Meadows znamenajú "pomerne vydarený" rok na grandslamoch.

Víťazstvo na US Open v roku 2021 zostáva jeho jediným grandslamovým titulom. Držiteľ dvoch desiatok trofejí z okruhu ATP má v pláne naďalej tvrdo pracovať na tom, aby sa vyrovnal najlepším hráčom, hoci sa ich mená od začiatku jeho kariéry zmenili.

"Vždy tu boli kvalitní chlapci. Predtým, napríklad, Rafa (Nadal), Roger (Federer), Novak (Djokovič), teraz je to Carlos (Alcaraz), Jannik, niektorí ďalší. Len treba tvrdo trénovať, snažiť sa zlepšiť svoju hru a pokúsiť sa ich poraziť," uzavrel Daniil Medvedev.