Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Moje telo sa vyplo, vraví Tiafoe po prehre s Fritzom. Finále US Open je preňho zakliate

Tiafoeovi chýbal k finálovej účasti opäť len kúsok.
Tiafoeovi chýbal k finálovej účasti opäť len kúsok.TASR / AP Photo / Eduardo Munoz Alvarez
Frances Tiafoe (26) si na domácom Grand Slame o titul nezahrá. Z prehry v päťsetovej semifinálovej bitke US Open s krajanom Taylorom Fritzom (26) vinil svoje telo, ktoré podľa jeho vlastných slov "vyplo".

Fritz - Tiafoe 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1

Američan v zápase dvakrát viedol, no záverečný set trval iba 27 minút, počas ktorých nazbieral len deväť bodov. "Bol som určite lepším hráčom. Vo štvrtom sete ma chytili kŕče. Cítil som, že moje telo sa tak trochu vyplo," povedal 20. hráč svetového rebríčka po prehre.

Zatiaľ čo Fritz oslavoval, že je prvým americkým tenistom vo finále Grand Slamu od roku 2009, keď sa to podarilo Andymu Roddickovi, náprotivok Tiafoe sa musel zmieriť s druhou semifinálovou prehrou na US Open z posledných troch účastí.

V roku 2022 prehral rodák z Marylandu päťsetovú bitku s neskorším šampiónom Carlosom Alcarazom. "Pravdepodobne to vo veľkom súviselo s nervami. Vôbec som nebol unavený. Teraz som bol naozaj v pozícii, že môžem vyhrať. Uponáhľal som sa a sľubujem, že sa mi to už nestane," vysvetľoval Tiafoe. 

Svetová dvanástka Fritz sa v nedeľňajšom finále stretne s najvyššie postaveným Jannikom Sinnerom. Talian sa predtým nikdy nedostal cez štvrťfinále grandslamového turnaja. Posledným Američanom, ktorý získal titul na turnaji kategórie major, bol práve spomínaný Roddick. Podarilo sa mu to na US Open v roku 2003. 

"Bol to šialený duel. Veľa záviselo na zvládnutí momentu a tlaku. V treťom a štvrtom sete hral na veľmi vysokej úrovni. Bolo dôležité udržať tempo, ustáť nápor a dúfať, že prídu chyby. Nakoniec sa to podarilo," hodnotil úspešný semifinalista. 

Tohtoročné podujatie US Open sa poriadne zamotalo po tom, ako už počas prvého týždňa odstúpil štvornásobný šampión Novak Djokovič a rovnako favorizovaný Alcaraz. Medzi kvarteto najlepších sa nedostal ani štvrtý nasadený Alexander Zverev

Sinner - Fritz (nedeľa 20:00)