Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neodovzdal by som 100 %. Rafael Nadal sa nepredstaví ani na US Open

Nadal fanúšikov nepotešil, vynechá tretí zo štyroch tohtoročných grandslamov.
Nadal fanúšikov nepotešil, vynechá tretí zo štyroch tohtoročných grandslamov.AFP
Španielsky tenista Rafael Nadal (38) sa v stredu odhlásil z turnaja US Open a tento rok tak vynechá už tretí zo štyroch Grand Slamov. Štartoval iba na Ronald Garros, kde vypadol v 1. kole s Alexandrom Zverevom.

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión uviedol ako dôvod svojej neúčasti to, že sa necíti na to, aby mohol podávať najlepšie výkony.

"Nemyslím si, že by som mohol odovzdať 100 percent," napísal na sociálnych sieťach. Tridsaťosemročný Nadal dodal, že jeho najbližší turnaj by mal byť septembrový Laver Cup v Berlíne. "Rozhodol som sa, že tento rok nebudem súťažiť na US Open, na ktoré mám veľa krásnych spomienok. Budú mi chýbať elektrizujúce nočné zápasy v New Yorku na štadióne Arthura Asha. Veľmi pekne ďakujem svojim americkým fanúšikom. Budete mi chýbať a uvidíme sa niekedy inokedy."

Rodák z Malorky sa naposledy objavil na kurtoch počas olympijských hier v Paríži. Vo dvojhre skončil v druhom kole, keď prehral s neskorším víťazom Novakom Djokovičom zo Srbska. Vo štvorhre sa s krajanom Carlosom Alcarazom dostal do štvrťfinále. Po svojom poslednom vystúpení povedal, že sa ešte nerozhodol o svojom štarte na US Open.

Nadalovo pokračovanie kariéry v posledných rokoch komplikovali zdravotné problémy. Vlani podstúpil operáciu bedrového kĺbu, tento rok ho trápia napríklad zranené brušné svaly. Španiel vynechá US Open druhý rok po sebe. Na turnaji, na ktorom triumfoval v rokoch 2010, 2013, 2017 a 2019, hral naposledy v roku 2022, keď odstúpil pred semifinálovým súbojom s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom. Hlavná súťaž US Open sa v New Yorku začne 26. augusta.