Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Novak? Víťaz, ktorý motivuje sám seba, vraví kouč Ivaniševič o kráľovi US Open

Goran Ivaniševič na US Open.
Goran Ivaniševič na US Open.Profimedia
Tréner Novaka Djokoviča (36) po víťazstve vo finále US Open a zisku 24. grandslamového titulu svojho zverenca povedal, že jeho triumf považuje za najväčší úspech v športovej histórii.

Goran Ivaniševič, sám bývalý skvelý tenista, sa nečuduje, že Djokovič má aj vo veku 36 rokov hlad a túžbu naďalej posúvať tenisové rekordy. V rozhovore s novinármi vzdal hold aj jeho dlhoročným rivalom.

"Je to víťaz. A človek, ktorý sám seba neustále motivuje. Keď mu poviete, že niečo nedokáže, je to ešte horšie. Dokáže vám, že to ide. Žiadne výhovorky. Vždy sa snaží nájsť cestu k víťazstvu. Bojuje, nevzdáva sa, aj keď sa možno necíti dobre alebo je zranený," opísal 51-ročný Chorvát Ivaniševič, ktorý Djokoviča trénuje už piaty rok.

Djokovič v nedeľu večer newyorského času po trojsetovom víťazstve nad Rusom Daniilom Medvedevom vyrovnal svojím 24. grandslamovým titulom historický rekord Austrálčanky Margaret Courtovej. V pondelok sa zároveň vrátil na čelo svetového rebríčka a začal tam svoj 390. týždeň.

"Mal šťastie, že počas kariéry mal súperov ako Rogera Federera či Rafu Nadala. Neustále na seba tlačili a vzájomne sa posúvali ďalej a ďalej," pokračuje Ivaniševič. Trojica dominuje mužskému tenisu už dve desaťročia a spolu ovládla 66 grandslamov. Nadal ich získal 22, ale na budúci rok chce ukončiť kariéru, zatiaľ čo Federer už nehrá a zastavil sa na 20 trofejách.

Djokovičova túžba vylepšiť históriu je neutíchajúca. "Užíva si to. Miluje výzvy. Ak vyhrá svoj 25. (grandslam), povie si, prečo nie 26.? Vždy je tu ďalší," povedal.

"Stará sa o svoje telo. Stará sa o všetko, o každý detail. Musí byť perfektný, pripravený. A na kurte nie je nikdy spokojný. Neviem, či je to dobré, alebo zlé. Pre nás to nie je dobré," dodal so smiechom tréner staronového šampióna US Open.

Medvedev - Djokovič 3:6, 6:7, 3:6