Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov, Ruud či Fritz nezaváhali. Siniaková sa lúči, ďalej ide Lehečka

Casper Ruud na úvod US Open zdolal kvalifikanta.
Casper Ruud na úvod US Open zdolal kvalifikanta.Profimedia / Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 26. augusta?

23:20 - Kateřina Siniaková skončila na US Open rovnako ako vlani v prvom kole. Na úvod tohto ročníka prehrala 4:6, 1:6 s minuloročnou domácou semifinalistkou a bývalou finalistkou Madison Keysovou. Američanka sa v druhom kole stretne s 18-ročnou kvalifikantkou Mayou Jointovou z Austrálie.

23:10 - Jiří Lehečka štartoval vo Flushing Meadows štvrtýkrát a prvýkrát postúpil do druhého kola US Open. Najlepší Čech v rebríčku ATP prehral úvodný set, ale následne dominoval proti zdravotne indisponovanému Mártonovi Fucsovicsovi, kým mu jeho maďarský súper vzdal za stavu 6:1, 4:6, 3:6, 0:3. Rodák z Mladej Boleslavi, ktorý sa vracia po dlhej zdravotnej prestávke, sa v boji o tretiu účasť v 3. kole grandslamového turnaja v kariére stretne s domácim kvalifikantom Mitchellom Kruegerom.

22:10 - Andrej Rubľov sa aj na druhom tohtoročnom hardovom grandslame stretol s Thiagom Seybothom Wildom. Kým na Australian Open bol kúsok od päťsetovej porážky, v prvom kole US Open brazílskemu súperovi nedovolil ani set a zdolal ho 6:3, 7:6, 7:5. Štvrťfinalista posledných dvoch ročníkov tohto podujatia sa v druhom kole stretne s Christopherom Eubanksom alebo Arthurom Rinderknechem.

21:50 - Minuloročný štvrťfinalista Taylor Fritz začal US Open hladkým víťazstvom 7:5, 6:1, 6:2 nad antukovým špecialistom Camilom Ugom Carabellim a v ďalšom kole ho čaká oveľa ťažší súper. Američan vyzve semifinalistu edície 2019 a štvrťfinalistu edície 2021-22 Mattea Berrettiniho, ktorý v úvodnom kole takisto zvíťazil v troch setoch. S bývalou svetovou šestkou vyhral všetky tri predchádzajúce duely.

21:40 - Coco Gauffová začala suverénnym spôsobom obhajovať svoj minuloročný triumf na US Open. Svetová trojka vstúpila do tohtoročnej edície domáceho podujatia veľkej štvorky drvivým víťazstvom 6:2, 6:0 nad Varvarou Gračevovou. Jej ďalšou prekážkou bude nemecká veteránka Tatiana Mariaová. Čítajte viac.

21:05 - Casper Ruud na začiatku zápasu zlikvidoval stratu brejku, ovládol úvodný set a v prvom kole US Open zdolal čínskeho kvalifikanta Bu Yunchaoketea 7:6, 6:2, 6:2. O len tretiu účasť v treťom kole newyorského majoru, kde ho pred rokom delila jedna výhra od prvého grandslamového titulu a statusu svetovej jednotky, si zahrá s Gaëlom Monfilsom alebo Diegom Schwartzmanom.

20:10 - Alexander Zverev natiahol svoju neporaziteľnosť proti ľavorukým súperom na 23 zápasov a v úvodnom kole US Open uspel už ôsmykrát v rade. Finalista z roku 2020 otvoril tenisové ťaženie vo Flushing Meadows proti lucky loserovi Maximilianovi Martererovi a svojho krajana zdolal 6:2, 6:7, 6:3, 6:2. O postup medzi 32 najlepších sa bude snažiť proti Alexandrovi Müllerovi alebo Adamovi Waltonovi.

20:05 - Dominic Thiem sa definitívne rozlúčil s US Open, kde v roku 2020 získal svoj jediný grandslamový titul. Bývalý tretí hráč sveta, ktorý pre pretrvávajúce problémy so zápästím a zlé výsledky ukončí v októbri kariéru na domácom podujatí vo Viedni, prehral v prvom kole s vlaňajším semifinalistom Benom Sheltonom jasne 4:6, 2:6. Američan sa v ďalšom kole stretne buď s Lucom Nardim alebo s Robertom Bautistom.

19:35 - Čeng Čchin-wen sa pri oboch predchádzajúcich štartoch na US Open dostala aspoň do tretieho kola a úspešne vstúpila aj do tohtoročného záverečného grandslamu sezóny. Zlatá medailistka z nedávnych olympijských hier v Paríži zdolala v prvom kole nebezpečnú domácu nádej Amandu Anisimovovú 4:6, 6:4, 6:2. Ďalšou súperkou svetovej sedmičky bude Erika Andrejevová.

18:00 - Maria Sakkariová sa ani na štvrtom grandslamovom turnaji roka nedostala do druhého týždňa a jej trápenie na tejto úrovni podčiarkla skrečom v prvom kole na US Open. Svetová deviatka prehrala úvodný set s Yafan Wangovou 2:6 a pre zranenie krku a ramena sa rozhodla odstúpiť. Číňanka si pripísala len tretí skalp hráčky TOP 10 v kariére a v druhom kole vyzve krajanku Wang Si-jü alebo Diane Parryovú.

17:25 - Alex Molčan uspel v 1. kole dvojhry na challengeri 75 v talianskom Come. Slovák porazil favorita a nasadenú trojku Brazílčana Gustava Heideho za hodinu a desať minút hladko 6:2, 6:2.

09:55 - V pondelok od 17:00 SEČ štartuje US Open, pričom Slovensko bude mať v dvojhre zastúpenie len v podobe Anny Karolíny Schmiedlovej. Štvrtá tenistka z olympiády sa predstaví aj vo štvorhre s Nemkou Tatjanou Mariovou, deblová súťaž (začína sa v stredu) čaká aj ďalšiu Slovenku - Terezu Mihalíkovú spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou. Čítajte viac.

09:04 - Mužský tenis zaznamenal v sobotu ďalšiu kontroverziu. Alex Michelsen vo finále domáceho turnaja ATP 250 vo Winston-Saleme po 14 minútach za stavu 0:4 z frustrácie odpálil loptičku do publika a zasiahol diváčku. Podľa pravidiel mal byť diskvalifikovaný a bol si toho hneď veľmi dobre vedomý.

Umpireová rozhodkyňa Aurelie Tourteová však po kontrole zdravotného stavu fanúšičky udelila Američanovi iba varovanie, zápas o titul tak nebol predčasne ukončený. Talian Lorenzo Sonego však pokračoval v suverénnom výkone a po víťazstve 6:0, 6:3 ovládol podujatie ATP štvrtýkrát v kariére.

08:43 - Prvýkrát od roku 2007 a duelov Sereny Williamsovej s Justine Heninovou sa na treťom grandslame za sebou stretnú dve identické súperky. Talianka Jasmine Paoliniová a Kanaďanka Bianca Andreescuová (H2H 2:0) sa po Roland Garros a Wimbledone stretnú aj na US Open. Kým Talianka zvíťazila na parížskej antuke i londýnskej tráve a zakaždým sa senzačne prebojovala do finále, Kanaďanka je na newyorskom harde šampiónkou z roku 2019. 

08:20 - Slováci Norbert Gombos a Lukáš Pokorný postúpili do hlavnej fázy challengeru 75 v čínskom Zhangjiagangu. Kým Gombos porazil vo finále dvojkolovej kvalifikácie domáceho Ye Cong Moa 6:3, 6:4, Pokorný vyradil Rusa Jevgenija Donskoja 7:5, 6:3.