Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová na štvorhru čaká, Mihalíková postúpila. Favoriti na US Open nezaváhali

Schmiedlová skúsi svoje šťastie vo štvorhre.
Schmiedlová skúsi svoje šťastie vo štvorhre.TASR / AP Photo / Matt Rourke
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 29. augusta?

22:24 - Jessica Pegulová vyhrala americké derby v druhom kole US Open. V New Yorku zdolala bývalú víťazku Australian Open Sofiu Keninovú 7:6, 6:3, pričom v oboch setoch zmazala manko 0:2. O postup do semifinále si zahrá so Španielkou Jessicou Bouzasovou. 

21:25 - Svetová jednotka Iga Swiateková rozdrvila v druhom kole US Open japonskú deblistku Enu Šibaharovú 6:0, 6:1. Poľská šampiónka z roku 2022 sa o postup do osemfinále stretne s Elisabettou Cocciarettovou alebo Anastasiou Pavľučenkovovou. 

21:19 - Zdravotné problémy svetovej štvorky Jeleny Rybakinovej nemajú konca. Dvadsaťpäťročná Kazaška, ktorá tento rok vynechala niekoľko turnajov, odstúpila pred zápasom druhého kola z US Open. Ďalej tak ide bez boja Francúzska Jessica Ponchetová.

20:08 - Jannik Sinner na US Open po prehratom úvodnom sete s Mackenziem McDonaldom stratil v nasledujúcich šiestich setoch len 11 gemov. Ďalšieho Američana Alexa Michelsena deklasoval 6:4, 6:0, 6:2 a postúpil do tretieho kola. O osemfinále si svetová jednotka zahrá s Austrálčanom Christopherom O'Connellom. Viac v článku.

19:47- Veľmi nešťastný je koniec tohtoročného US Open pre finalistku z roku 2016 Karolínu Plíškovú. Česká tenistka si v tretej výmene zápasu druhého kola proti talianskej finalistke posledných dvoch Grand Slamov Jasmine Paoliniovej podvrtla členok a po niekoľkých minútach musela skrečovať.

19:45 - Kazašská tenistka Julia Putincevová postúpila do 3. kola grandslamového turnaja US Open. Vo štvrtkovom zápase 2. kola zvíťazila nad Číňankou Wang Sin-jü 6:1, 7:6. V druhom kole naopak stroskotala premožiteľka Slovenky Anny Karolíny Schmiedlovej Dánka Clara Tausonová. Osemnástej nasadenej hráčke Ruske Diane Šnajderovej podľahla 4:6, 4:6. Z postupu sa radovala aj pätnástka newyorského pavúka Ruska Anna Kalinská po víťazstve nad Maďarkou Annou Bondarovou 6:2, 6:4.

19:40 - Hubert Hurkacz z Poľska vypadol v druhom kole US Open po prekvapujúco hladkej prehre 6:7, 1:6, 5:7 s Jordanom Thompsonom. Tridsaťročný Austrálčan bude hrať v ďalšom kole s Talianom Matteom Arnaldim.

19:20 - Norbert Gombos postúpil bez boja do semifinále dvojhry na challengeri 75 v čínskom meste Zhangjiagang. Úspešný kvalifikant mal vo štvrťfinále nastúpiť proti Čechovi Daliborovi Svrčinovi, ktorého však za nešportové správanie počas deblového zápasu z turnaja diskvalifikovali.  Vo štvorhre do semifinále postúpil Lukáš Pokorný, ktorý spolu s Bielorusom Mikalaiom Haliakom zdolali vo štvrťfinále v pozícii náhradníkov indické jednotky pavúka Rithvik Choudary Bollipalli, Arjun Kadhe 6:4, 2:6, 10:6 za 87 minút. O postup do finále zabojujú proti japonskej dvojici Kaiči Učida, Takeru Juzuki.

19:00 - Tereza Mihalíková a Olivia Nichollsová idú ďalej vo štvorhre na US Open. Austrálsko-čínsky pár Sunová - Wangová zdolali v dvoch setoch 6:4, 6:3.

15:17- Tridsaťštyriročný Japonec Kei Nišikori nadviazal na dobré výkony z turnaja Masters 1000 v Montreale aj na antukovom challengeri v talianskom Come. V druhom kole viedol bývalý štvrtý hráč sveta nad niekdajšou svetovou šestnástkou Nikolozom Basilašvilim z Gruzínska 6:1 a 3:1, keď súper zápas skrečoval.

09:44 - Tereza Mihalíková a Olivia Nichollsová vyzvú vo štvorhre na US Open od 17:00 SEČ austrálsko-čínsky pár Sunová - Wangová. Deblový Grand Slam sa začne aj pre Annu Karolínu Schmiedlovú, tá sa predstaví po boku Tatjany Mariaovej a spolu vyzvú japonsko-indonézske duo Šibaharová - Sutjiadiová.

05:36 - Svetová osmička Casper Ruud z Nórska v dažďom prerušenom dueli porazil 6:4, 6:2, 2:6, 7:6 francúzskeho veterána Gaëla Monfilsa a ešte len tretíkrát postúpil do tretieho kola US Open. Tento rok v ňom predvlaňajší finalista narazí na Číňana Šang Ťün-čchenga.

05:28 - Djokovič prekonal Federera. Ako prvý vyhral 90 zápasov na turnajoch kategórie Major

05:17 - Dvanásty hráč sveta Taylor Fritz na US Open nestratil set ani s druhým súperom. Taliana Mattea Berrettiniho zdolal nečakane ľahko 6:3, 7:6, 6:1, vyhral aj štvrtý vzájomný duel a pokračuje na ceste za obhajobou minuloročného štvrťfinále. V treťom kole sa 26-ročný Američan stretne s Argentínčanom Franciscom Comesaňom.

05:12 - Sabalenková pokračuje v dominancii aj na US Open, Gauffová opäť nadelila kanára

05:04 - Svetová dvanástka Emma Navarrová nadviazala na svoju premiérovú výhru z US Open a aj druhú súperku deklasovala 6:1, 6:1. Po Ruske Anne Blinkovovej nedala šancu ani Holanďanke Arantxi Rusovej a na treťom tohtoročnom Grand Slame postúpila minimálne do tretieho kola. O postup medzi šestnástku najlepších sa 23-ročná Američanka stretne znovu po troch týždňoch s Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

04:58 - Osemnásty hráč sveta Lorenzo Musetti v New Yorku zdolal 3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5 Srba Miomira Kecmanoviča. Tretíkrát v sezóne a celkovo piatykrát v kariére vyhral päťsetový zápas a postupom do tretieho kola vyrovnal svoj najlepší výsledok na US Open. O jeho prekonanie sa 22-ročný Talian pobije s domácim Brandonom Nakashimom.