Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Senzácia na US Open. Šampión Alcaraz vypadol už v druhom kole s van de Zandschulpom

Alcaraz sa prvýkrát od Wimbledonu 2021 nedostal cez druhé kolo grandslamu.
Alcaraz sa prvýkrát od Wimbledonu 2021 nedostal cez druhé kolo grandslamu.Profimedia
Víťaz posledných dvoch grandslamov Carlos Alcaraz (21) senzačne vypadol na US Open už v druhom kole. Španielsky šampión z roku 2022 a minuloročný semifinalista prekvapujúco nestačil na Holanďana Botica van de Zandschulpa (28), ktorý sa tento rok trápi, prehral 1:6, 5:7, 4:6 a takmer prišiel o šancu zosadiť do konca roka Jannika Sinnera z postu svetovej jednotky.

Alcaraz - van de Zandschulp 1:6, 5:7, 4:6

Víťaz tohtoročného Roland Garros a Wimbledonu Alcaraz prehral na grandslamových turnajoch po 15 zápasoch. V New Yorku bude prvýkrát chýbať vo štvrťfinále, dvadsaťjedenročný Španiel sa len tretíkrát nedostal cez druhé kolo a prvýkrát od Wimbledonu 2021.

V dueli so 74. hráčom sveta van de Zandschulpom šesťkrát stratil podanie a len dvakrát ho súperovi zobral. Okrem toho urobil 27 nevynútených chýb. Dvadsaťosemročný van de Zandschulp vyhral dve stretnutia po sebe na hlavnom okruhu prvýkrát od novembra minulého roka.

Holanďan zdolal Alcaraza prvýkrát v kariére a upravil ich vzájomnú bilanciu na 1:2. Do 3. kola US Open sa prebojoval druhýkrát, jeho najlepšie vystúpenie vo Flushing Meadows bolo pred tromi rokmi, keď si tu zahral štvrťfinále.

"Musím povedať, že po tomto zápase mi došli slová. Bol to pre mňa neuveriteľný večer," rozplýval sa van de Zandschulp v rozhovore priamo na kurte. Naopak, Alcaraz, strieborný medailista z olympijských hier v Paríži, zaznamenal na US Open najhorší výsledok. V dueli sa ani raz nedokázal dostať do vedenia o brejk.

Alcaraz stratil hneď prvé podanie v zápase a úvodný set prehral za 31 minút. V druhom sete Španiel musel takisto bleskovo doháňať stratu brejku. Podarilo sa mu vyrovnať na 2:2, ale v jedenástej hre znovu stratil servis a van de Zanschulp získal aj druhý set.

Alcaraz pred začiatkom tretieho dejstva na chvíľu opustil kurt, ale ani krátka prestávka mu nepomohla. Po strate podania v piatom geme síce ešte vyrovnal, avšak po ďalšej strate servisu v deviatom geme už van de Zandschulp ukončil stretnutie čistou hrou. Holanďan sa v ďalšom kole stretne s 25. nasadeným Britom Jackom Draperom.