Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner nechcel dopovať. To, že je svetovou jednotkou, nehralo pri treste rolu, tvrdí Nadal

Sinner a Nadal na French Open 2021.
Sinner a Nadal na French Open 2021.Profimedia
Rafael Nadal (38) sa zastal súčasnej svetovej jednotky Jannika Sinnera (23) v jeho nedávnej dopingovej kauze. Víťaz 22 grandslamových titulov v televíznom rozhovore uviedol, že je presvedčený, že Talian nemal v úmysle brať zakázané látky. Nedomnieva sa ani, že by sa mu od organizácií, ktoré sa prípadom zaoberali a Sinnera zbavili všetkých obvinení, dostalo protekčného zaobchádzania.

Nadal si po olympijských hrách doprial pauzu na odpočinok a na aktuálnom US Open neštartoval. K situácii Sinnera uviedol: "Verím, že nebol potrestaný, pretože tí, ktorí jeho prípad posudzovali, celkom evidentne rozhodli, že tu nebolo nič na potrestanie... Neverím, že rozsudok mal niečo spoločné s tým, že je svetová jednotka."

Líder rebríčka ATP mal pozitívny test na anabolický steroid klostebol v marci počas turnaja Masters v Indian Wells. Nemal však predbežne zastavenú činnosť a prípad vyšiel najavo až na konci augusta po tom, čo získal v Cincinnati piaty tohtoročný titul.

Víťaz Australian Open uspel s vysvetlením, že zakázanú látku v spreji aplikoval na malú ranu na ruke jeho fyzioterapeut a pri masážach došlo k prenosu. Proti automatickej suspendácii sa úspešne odvolal, čo mnoho tenistov kritizuje a upozorňuje na dvojaký meter. Jeho jediným trestom za dopingové previnenie je strata 400 bodov a prémie 325-tisíc dolárov za postup do semifinále v Indian Wells.

"Poznám Sinnera, neverím, že by chcel dopovať. Spravodlivosť je spravodlivosť a ja v ňu verím. Verím organizáciám, ktoré musia rozhodovať, a verím, že to robia na základe toho, čo považujú za správne," vyhlásil Nadal.