Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner pokoril domáceho Paula, v boji o semifinále v New Yorku narazí na Medvedeva

Sinnera čaká v New Yorku repríza austrálskeho finále.
Sinnera čaká v New Yorku repríza austrálskeho finále.Geoff Burke - USA TODAY Sports
Jannik Sinner (23) potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadený hráč zvíťazil nad Američanom Tommym Paulom (27). Súperom Taliana v boji o semifinále bude Rus Daniil Medvedev (28), ktorý zdolal Portugalčana Nuna Borgesa (27).

Sinner - Paul 7:6, 7:6, 6:1

Sinner na štadióne Arthura Ashea nastrieľal 10 es a stal sa jediným mužom, ktorý sa dostal medzi poslednú osmičku na všetkých štyroch tohtoročných Grand Slamoch. Paul podporovaný búrlivým domácim publikom predviedol jeden zo svojich najlepších tenisov a ubránil 10 zo 14 brejkbalov. Jeho nádeje na ukončenie 21-ročného amerického sucha na mužských grandslamových turnajoch uhasila Talianova precízna hra.

"Môžem byť veľmi hrdý. Hral som proti ťažkému súperovi, som veľmi šťastný, že som v ďalšom kole. Nezačal som síce dobre, ale snažil som sa naďalej myslieť pozitívne. Určite to bol jeden z kľúčov k výhre v tomto zápase," uviedol víťaz duelu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Najbližšie sa líder rebríčka ATP stretne so šampiónom z roku 2021 Daniilom Medvedevom v repríze ich tohtoročného finále Australian Open, ktoré Sinner vyhral v päťsetovom boji. "Ťažký zápas. Bude to veľa výmen, takže dúfam, že budem fyzicky pripravený," povedal.

"V turnaji zostali Frances Tiafoe a Taylor Fritz, ale ešte nikdy to nebolo tak otvorené. Verím, že niekto z nás to dokáže," vyjadril sa Paul k šanciam Američanov na zisk titulu z Grand Slamu.

Borges - Medvedev 0:6, 1:6, 3:6

Medvedev v prvom sete uchmatol súperovi všetky podania, svoje takisto zvládol uhrať a po 23 minútach sa tešil z uštedreného kanára. Tri servisy ukradol ruský hráč Borgesovi aj v druhom dejstve, v treťom "iba" dva a po necelých dvoch hodinách oslavoval postup do štvrťfinále.

Rodák z Moskvy sa medzi najlepšiu osmičku vo Flushing Meadows prepracoval piatykrát z uplynulých šiestich ročníkov. Teraz ho čaká svetová jednotka. "Proti Jannikovi to je vždy náročné. Bude to výborný zápas a teším sa to. Milujem hrať v New Yorku, je to moje obľúbené mesto a toto je môj najobľúbenejší turnaj," prezradil priamo na kurte Rus, ktorý má z tohto podujatia zatiaľ svoj jediný grandslamový titul (2021). 

Medvedev nad Sinnerom vedie vo vzájomnej bilancii 7:5, posledné grandslamové stretnutie vo Wimbledone vyhral po päťsetovej bitke. Predchádzajúcich päť súbojov na tvrdom povrchu však ovládol Talian.