Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner porazil Medvedeva, o finále US Open si zahrá s dobrým priateľom Draperom

Sinner je v treťom sezónnom grandslamovom semifinále.
Sinner je v treťom sezónnom grandslamovom semifinále.Profimedia
Taliansky tenista Jannik Sinner (23) potvrdil pozíciu favorita a postúpil do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadený hráč vo štvrťfinále zdolal päťku pavúka a šampióna z roku 2021 Rusa Daniila Medvedeva (28) 6:2, 1:6, 6:1, 6:4. Jeho súperom v boji o finále bude Brit Jack Draper (22).

Sinner - Medvedev 6:2, 1:6, 6:1, 6:4

Dvadsaťtriročný Sinner sa v tejto sezóne prebojoval do tretieho semifinále na turnajoch veľkej štvorky. Nepodarilo sa mu to len vo Wimbledone, keď ho vo štvrtfinále po päťsetovom boji zdolal práve Medvedev.

"Bolo to veľmi ťažké, poznáme sa celkom dobre. Vedel som, že to bude veľmi fyzicky náročné. V prvých dvoch setoch to bolo zvláštne, kto získal brejk, ten začal dominovať,“ uviedol Sinner podľa agentúry AFP.

Šampión z Australian Open začal zápas lepšie, dokázal ruskému súperovi dvakrát zobrať podanie a ovládol prvý set. V druhom dejstve sa situácia otočila, Medvedev si vytvoril náskok 5:0 a vrátil sa späť do hry o postup.

V treťom opäť dominoval na kurte Sinner, stratil len jeden gem a bol blízko k triumfu. O stretnutí rozhodol Tildenov gem vo štvrtom sete, Talian brejkol Medvedeva a v desiatej hre využil druhý mečbal.

Sinner sa prvýkrát dostal do semifinále na US Open a je prvým tenistom narodeným po roku 2000, ktorému sa podarilo prebojovať medzi najlepšiu štvorku na všetkých grandslamoch.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Talian sa už teší na stretnutie s Draperom. "Mimo kurtu sme dobrí priatelia. Má za sebou neuveriteľný turnaj a ešte nestratil ani set,“ povedal Sinner, ktorý ma šancu dostať sa do druhého grandslamového finále v sezóne i kariére.