Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner sa dopingových myšlienok stále nezbavil: Občas bolo náročné užívať si to

Jannik Sinner získal na US Open svoj druhý grandslamový titul.
Jannik Sinner získal na US Open svoj druhý grandslamový titul.TASR / AP Photo / Seth Wenig
Novopečený šampión US Open Jannik Sinner (23) v nedeľu priznal, že kontroverziu okolo dvoch neúspešných dopingových testov mal neustále v hlave. Talian zdolal presvedčivým spôsobom Taylora Fritza (26) a po januárovom triumfe v Austrálii rozšíril zbierku úspechov o druhý grandslamový titul. Jeho cestu za víťazstvom však sprevádzali otázky týkajúce sa aféry spojenej s dvojnásobným marcovým pozitívnym testovaním na zakázanú látku klostebol.

Sinner - Fritz 6:3, 6:4, 7:5

Medzinárodna agentúra pre tenisovú integritu (ITIA) napokon rozhodla, že priestupku sa nedopustil, keďže údajne ho neúmyselne kontaminoval jeho fyzioterapeut Giacomo Naldi. Spolu s trénerom Umbertom Ferrarom ho rodák z mesta San Candido prepustil s odvolaním na stratu dôvery v nich. 

Rozhodnutie očistiť meno Taliana sa stretlo so skepticizmom niektorých konkurentov. Viacerí naznačovali, že Sinner profitoval z preferenčného zaobchádzania pre svoje postavenie. 

"Bolo a stále to je v mojej hlave. Nezbavil som sa toho, no keď som na kurte, snažím sa sústrediť na hru, riešiť situáciu čo najlepšie, komunikovať s tímom. Nebolo to jednoduché, ale snažil som sa zostať sústredený. Myslím, že sa mi to podarilo," vysvetľuje svetová jednotka.

Sinner oslavuje druhý grandslamový titul. Čakanie na domáceho víťaza US Open pokračuje

Sinner priznáva, že tento prípad naňho vrhol zlý tieň. Zároveň však verí, že fanúšikovia a väčšina hráčov ho podporujú. "V niektorých momentoch bolo pre mňa veľmi náročné užiť si to. Aj to, ako som sa správal a chodil po kurte na niektorých predošlých turnajoch, bolo odlišné. Kto ma pozná lepšie, vie, že niečo nebolo v poriadku. Počas tohto turnaja som však znovu začal cítiť, aký som ako človek. Nezáleží na výsledku. Toto podujatie mi trochu pomohlo," priznal. 

Napriek kontroverzii zažíva Sinner fantastickú sezónu. Získal šesť titulov, na konte má 55 víťazstiev a len päť prehier. Nedeľný triumf mu umožnil stať sa prvým mužom od čias Guillerma Vilasa v roku 1977, ktorý získal prvé dva grandslamové tituly v rovnakom ročníku. 

Prvenstvu v New Yorku pripisuje väčší význam ako míľniku dosiahnutému na Australian Open. "Melbourne pre mňa bolo akousi úľavou. Nikdy neviete, či dokážete vyhrať grandslam, až kým sa to nepodarí. Tu to bolo náročné, aj vzhľadom na predturnajové okolnosti. Cítil som, že zápas od zápasu rastiem a moja sebadôvera ide čoraz vyššie. Bolo to iné, pretože tentoraz som pociťoval väčší tlak. Som spokojný a nadšený zo zisku tejto trofeje," spokojne uzavrel Jannik Sinner.