Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner sa po rozpačitom úvode US Open rozbehol, Michelsenovi povolil len šesť gemov

Sinner je v treťom kole US Open.
Sinner je v treťom kole US Open.Profimedia / ČTK / AP / Julia Nikhinson
Jannik Sinner (22) na US Open po prehratom úvodnom sete s Mackenziem McDonaldom (20) stratil v nasledujúcich šiestich setoch len 11 gemov. Ďalšieho Američana Alexa Michelsena deklasoval 6:4, 6:0, 6:2 a postúpil do tretieho kola. O osemfinále si svetová jednotka zahrá s Austrálčanom Christopherom O'Connellom (30).

Sinner - Michelsen 6:4, 6:0, 6:2

Sinner hrá svoj prvý turnaj na US Open po odhalení marcového dopingového škandálu, z ktorého bol v tichosti a takmer bez trestu omilostený. V úvodnom kole prehral s McDonaldom prvý set, ale od tohto momentu dominuje.

Ďalšie sety vyhral 6:2, 6:1, 6:2, 6:4, 6:0, 6:2. V druhom kole nedal šancu Alexovi Michelsenovi, proti o dva roky mladšiemu Američanovi čelil tento mesiac už druhýkrát a rovnako ako na Masters v Cincinnati uspel bez straty setu, hoci si v úvodnom sete dvakrát neudržal podanie.

Pre Sinnera je US Open momentálne najslabším grandslamovým turnajom. Kým na Australian Open triumfoval a na antuke v Paríži a na tráve v Londýne si zahral semifinále, jeho maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále spred roka. Tam nevyužil mečbal proti neskoršiemu šampiónovi Carlosovi Alcarazovi.

V New Yorku štartuje týždeň po triumfe na Masters v Cincinnati a najmä po správe o dvoch pozitívnych testoch na steroidy. Tie mal mať v priebehu marca, zakaždým však uspel s odvolaním. Body a peniaze mu odobrali len za výsledok na Masters v Indian Wells.

V treťom kole bude Sinner opäť v pozícii absolútneho favorita. Stretne sa s Austrálčanom O'Connellom, s ktorým prehral pred tromi rokmi v Atlante, ale tento rok v Miami ho už prekonal.