Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v posledných deviatich setoch stratil len 18 gemov, šancu nedal ani O'Connellovi

Sinner je štvrtý rok po sebe v osemfinále US Open.
Sinner je štvrtý rok po sebe v osemfinále US Open.Profimedia
Jannik Sinner (22) po prehratom úvodnom sete s Mackenziem McDonaldom stratil na US Open v ďalších deviatich setoch len 18 gemov. Na newyorskom grandslame deklasoval aj Austrálčana Christophera O'Connella (30) 6:1, 6:4, 6:2 a štvrtý rok po sebe postúpil do osemfinále. O vyrovnanie minuloročného maxima si svetová jednotka zahrá s domácim Tommym Paulom (27).

Sinner - O'Connell 6:1, 6:4, 6:2

Jannik Sinner hrá na US Open prvý turnaj po odhalení marcového dopingového škandálu, z ktorého bol v tichosti a takmer bez trestu omilostený. V úvodnom kole prehral s McDonaldom prvý set, odvtedy však dominuje.

Ďalšie dejstvá vyhral 6:2, 6:1, 6:2, 6:4, 6:0, 6:2, 6:1, 6:4 a 6:2. V druhom kole nedal šancu Alexovi Michelsenovi a v treťom kole potvrdil úlohu veľkého favorita proti Christopherovi O'Connellovi z Austrálie, s ktorým po prehre v Atlante 2021 otočil tento rok vzájomnú bilanciu na 2:1.

O dominancii Sinnera hovoria aj štatistiky.
O dominancii Sinnera hovoria aj štatistiky.Flashscore

Dvadsaťdvaročný Talian v zápase vyprodukoval 15 es, po servise stratil len 16 loptičiek a nečelil ani jednému brejkbalu. Trafil 46 winnerov a urobil len 22 nevynútených chýb. O zisku všetkých troch setov rozhodol hneď na začiatku a po necelých dvoch hodinách úspešne zavŕšil svoju prácu.

"Dnes to bol skvelý zápas. Niekoľkokrát sme spolu hrali a ja som vedel, že musím hrať solídne celý zápas. Servis mi fungoval výborne, som veľmi spokojný s výkonom. A ďakujem všetkým za podporu, bola úžasná," komentoval Sinner.

Sinner štartuje v New Yorku týždeň po svojom triumfe na Masters v Cincinnati, ale najmä po správe o dvoch pozitívnych testoch na steroidy. Tie mal mať v priebehu marca, ale zakaždým uspel s odvolaním i vysvetlením, body a peniaze mu odobrali iba za výsledok na Masters v Indian Wells.

Aktuálne natiahol sériu neporaziteľnosti na sedem zápasov. V tomto roku má bilanciu 51:5 a od vlaňajšieho US Open 71:7.

US Open je pre Sinnera zatiaľ najneúspešnejším grandslamovým turnajom. Zatiaľ čo na Australian Open triumfoval a na parížskej antuke a londýnskej tráve si zahral semifinále, jeho maximom vo Flushing Meadows je vlaňajšie štvrťfinále. Tam nevyužil mečbal proti neskoršiemu šampiónovi Carlosovi Alcarazovi.

V New Yorku je už štvrtý rok po sebe v osemfinále a po nečakaných koncoch Carlosa Alcaraza a Novaka Djokoviča sa jeho konkurencia oslabuje. "V tomto športe sa môže stať čokoľvek. Každý súper je veľkou výzvou. Došlo k niekoľkým prekvapeniam. Som rád, že som stále v hre, a dúfam, že odohrám čo najviac zápasov," zamyslel sa Sinner.

O vyrovnanie minuloročného maxima a postup do štvrťfinále aj na štvrtom tohtoročnom grandslame si zahrá s domácim Tommy Paul. Dvadsaťsedemročný Američan v treťom kole zdolal kanadského mladíka Gabriela Dialla 6:7, 6:3, 6:1, 7:6 a obhájil vlaňajšie osemfinále. Proti Sinnerovi sa bude usilovať o premiérové štvrťfinále na domácom grandslame.