Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamal som veľa ľudí, sypal si Fritz po neúspešnom finále popol na hlavu

Fritz (vľavo) sa musel uspokojiť s druhým miestom.
Fritz (vľavo) sa musel uspokojiť s druhým miestom.Mike Frey / Imagn Images
Odohral najlepší grandslam kariéry, ale po jeho skončení mu v ústach ostala trpká príchuť. Taylor Fritz (26) sa na domácom US Open dostal až do finále, no vysnívaný titul nezískal. Aj preto mal po prehre s Jannikom Sinnerom (23) pocit, že sklamal amerických fanúšikov.

Fritz - Sinner 3:6, 4:6, 5:7

Na domáceho šampióna mužskej dvojhry čakajú Spojené štáty od roku 2003, keď trofej nad hlavu zdvihol Andy Roddick. Napriek veľkej podpore tribún však Fritz nedokázal nájsť recept na aktuálnu svetovú jednotku. Američan nepodal dobrý výkon, čo priznal aj po zápase.

"Práve teraz som dosť sklamaný, z veľa vecí na kurte. Z toho, ako som hral a triafal určité údery. Je to na nič," prehlásil bezprostredne po prehre. "Americkí priaznivci už dlho túžia po mužskom šampiónovi. Hnevá ma, ako som prehral. Mám pocit, že som sklamal veľa ľudí," konštatoval viditeľne frustrovaný Fritz.

Sinner sa dopingových myšlienok stále nezbavil

Pokrok, ktorý Fritz v New Yorku dosiahol, je nepopierateľný. Na ceste do prvého grandslamového semifinále, v ktorom vyradil krajana Francesa Tiafoea, zdolal aj dvoch súperov z TOP 10 - bývalých finalistov Caspera Ruuda a Alexandra Zvereva.

Po štyroch predchádzajúcich štvrťfinálových neúspechoch šlo pre svetovú dvanástku o prelomový úspech. "Samozrejme, je tu veľa pozitívnych vecí. Keď vychladnem a spracujem to, budem rád, že som sa dostal do finále," povedal.

Vďaka postupu do boja o trofej vo Flushing Meadows sa vráti do elitnej desiatky, potom sa pripojí ku krajanom v Laver Cupe. Z New Yorku však odíde aspoň s jedným splneným snom.

"Počuť, ako dav šalie, a užívať si daný moment. Hrať zápas na kurte Arthura Ashea vo finále US Open - o tom som sníval celý život," zakončil Taylor Fritz.