Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Thiem sa po prehre so Sheltonom navždy lúči s US Open. Posledné roky som sa trápil, uznal

Thiem v prvom kole nestačil na domáceho Sheltona.
Thiem v prvom kole nestačil na domáceho Sheltona.REUTERS / Andrew Kelly
Bývalý víťaz US Open a tohtoročný držiteľ divokej karty Dominic Thiem (30) na začiatku roka 2024 naznačil, že táto sezóna bude pre neho posledná. Niekdajší tretí hráč sveta však pri poslednom vystúpení vo Flushing Meadows narazil v prvom kole na domáceho favorita Bena Sheltona (21) a nezískal ani set. Rakúsky tenista po vyradení vyhlásil, že neľutuje, akým spôsobom dopadla jeho kariéra.

Víťaz US Open z roku 2020 zažíval v tom čase najlepšie obdobie svojej kariéry, ktoré mu však v roku 2021 výrazne skomplikovalo zranenie zápästia. Na niekoľko mesiacov ho vyradilo z hry a spôsobilo obrovský prepad vo svetovom rebríčku. Mnohí tenisoví fanúšikovia navyše spomínajú, že Thiem po zranení už nikdy nebol tým istým hráčom ako pred ním.

Začiatkom tohto roka oznámil, že na konci tejto sezóny ukončí kariéru po odohratí svojho posledného turnaja vo Viedni, kde sa mu v roku 2019 dokonca podarilo triumfovať. "V posledných rokoch som sa veľmi trápil, najmä preto, že som sa nedokázal vrátiť na najlepšiu úroveň. Keď som v marci dospel k rozhodnutiu skončiť, bol som za to šťastný," prezradil Thiem po drvivej prehre 4:6, 2:6 v prvom kole na US Open.

"Mal som vďaka tomu dostatok času na prípravu na novú kapitolu v mojom živote. Úprimne povedané, páčilo sa mi obchádzať turnaje a byť súčasťou svetovej tour, ale zároveň som bol rád doma, kde som žil normálny život. Preto si myslím, že to pre mňa nie je až také ťažké a som so svojím rozhodnutím naozaj spokojný," priznal Thiem.

Na otázku, či naňho horšie pôsobilo zranenie zápästia alebo psychika z dlhej pauzy, odpovedal: "Neviem, hlavným dôvodom, prečo som teraz tu a končím, je smola so zranením zápästia."

"Som však naozaj veľmi spokojný s kariérou, ktorú som mal pred zranením. Nikdy som nečakal, že budem taký úspešný. Nič neľutujem a som so všetkým spokojný," uzavrel Thiem. Rodák z Viedne sa zamyslel aj nad úspechom v New Yorku, kde sa pri svojom debute dostal do štvrtého kola. Počas svojho ťaženia odohral pamätné päťsetové zápasy proti Juanovi Martínovi del Potrovi a Rafaelovi Nadalovi.

Shelton - Thiem 6:4, 6:2, 6:2