Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

US Open 2024: Najväčší favoriti, program turnaja a zastúpenie farieb Slovenska

Schmiedlová zabojuje na americkom Grand Slame.
Schmiedlová zabojuje na americkom Grand Slame.Profimedia / ČTK / AP / Manu Fernandez
V pondelok štartuje hlavná súťaž záverečného Grand Slamu sezóny US Open. Kto patrí medzi hlavných favoritov a favoritky? Ktoré známe mená sa na newyorskom podujatí nepredstavia? Aký je program turnaja a kde ho môžete sledovať?

US Open 2024: Kde a kedy?

US Open 2024 sa bude konať v Národnom tenisovom centre Billie Jean Kingovej v New Yorku v areáli Flushing Meadows od 26. augusta do 8. septembra.

Ženské finále (7. septembra) a mužské finále (8. septembra) prebehne na centrálnom dvorci na štadióne Arthura Ashea pred zrakmi približne 24-tisíc divákov.

Favoriti US Open 2024

Medzi najväčších favoritov tohtoročného newyorského major turnaja patria svetová jednotka Jannik Sinner, minuloročný šampión a štvornásobný víťaz Novak Djokovič, víťaz z roku 2022 Carlos Alcaraz a ďalší bývalý šampión tohto podujatia Daniil Medvedev.

Favoritky US Open 2024

Medzi ženami sú hlavnými adeptkami na titul svetová jednotka a bývalá šampiónka Iga Swiateková, minuloročná finalistka Aryna Sabalenková, obhajkyňa trofeje Coco Gauffová a posledná členka rebríčka TOP 4 Jelena Rybakinová.

Slováci na US Open 2024

Z mužov sa na americkom Grand Slame nepredstaví žiadny Slovák. Vlajku krajiny spod Tatier bude hájiť Anna Karolína Schmiedlová. Štvrtá hráčka nedávno skončených olympijských hier sa v prvom zápase (27. augusta, presný čas zatiaľ nie je jasný) stretne s Dánkou Clarou Tausonovou. Práve tejto tenistke podľahla v Clevelande vo svojom doposiaľ poslednom vystúpení.

Schmiedlová sa predstaví aj vo štvorhre, kde vytvorí pár s Nemkou Tatjanou Mariovou. Druhou Slovenkou v debli je Tereza Mihalíková, ktorej partnerkou je už tradične Britka Olivia Nichollsová. Štvorhry sa začnú hrať podľa oficiálneho programu v stredu 28. augusta.

Kto bude na US Open 2024 chýbať?

Z hráčov, ktorí boli prihlásení do hlavnej súťaže, do New Yorku nedorazili štvornásobný šampión Rafael Nadal a Cameron Norrie. Spomedzi žien to sú Markéta Vondroušová, Sorana Cirsteaová a Lin Zhu.

Program zápasov US Open 2024:

1. kolo: 26. a 27. augusta

2. kolo: 28. a 29. augusta

3. kolo: 29. až 31. augusta

Osemfinále: 1. a 2. septembra

Štvrťfinále: 3. a 4. septembra

Semifinále: 5. a 6. septembra

Finále: 7. a 8. septembra

Kde sledovať US Open 2024

Oficiálnym držiteľom televíznych práv na US Open 2024 je športová stanica Eurosport.