Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vybučaný Sinner postupuje, rovnako Rybakinová. Collinsovej trpká rozlúčka s US Open

Collinsová sa s posledným US Open v kariére lúči už v 1. kole.
Collinsová sa s posledným US Open v kariére lúči už v 1. kole.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 27. augusta?

23:05 - Jannik Sinner odohral na US Open prvý súťažný zápas po zverejnení informácie o dvoch pozitívnych testoch na doping. Fanúšikovia mu to dali pri nástupe pocítiť bučaním. Aktuálny líder rebríčka sa spamätal zo zlého začiatku a zdolal Mackenzieho McDonalda 2:6, 6:2, 6:1, 6:2. Jeho ďalším súperom bude domáci reprezentant Alex Michelsen.

22:58 - Brenda Fruhvirtová pokračuje v tohtosezónnom trápení. Sedemnásťročná Češka ukončila svoj debut na US Open už po troch odohraných gemoch. Za stavu 1:2 musela pre zdravotné problémy skrečovať domácej kvalifikantke Varvare Lepčenkovej. Bývalá svetová 19-ka, ktorá sa vracia po dopingovom zákaze, sa v druhom kole stretne s Anastasiou Potapovovou alebo Leylah Fernandezovou.

22:55 - Jelena Rybakinová je grandslamovou šampiónkou a finalistkou vlaňajšieho Australian Open a k skompletizovaniu zbierky postupov do druhého týždňa majorov jej chýba už len US Open, kde sa dostala najďalej do tretieho kola. Do tohto ročníka vstúpila ako jedna z najväčších favoritiek víťazstvom 6:1, 7:6 nad Destanee Aiavaovou a v ďalšom kole sa svetová štvorka stretne s ďalšou kvalifikantkou Jessicou Ponchetovou.

21:15 - Naomi Osaková vyradila v utorňajšom šlágri grandslamových víťaziek minuloročnú štvrťfinalistku Jelenu Ostapenkovú hladko 6:3, 6:2 a pripísala si prvé víťazstvo na US Open po troch rokoch. Bývalá svetová jednotka a dvojnásobná šampiónka sa v druhom kole stretne s minuloročnou semifinalistkou Karolínou Muchovou.

21:10 - Stefanos Tsitsipas skončil na tohtoročnom US Open, kde nikdy nepostúpil do druhého týždňa, už v prvom kole. Potvrdil, že sa mu na tomto mieste vôbec nedarí. Aktuálna svetová jedenástka a dvojnásobný grandslamový finalista podľahol Thanasi Kokkinakisovi 6:7, 6:4, 3:6, 5:7. Austrálčan si o premiérové tretie kolo vo Flushing Meadows zahrá proti Nunovi Borgesovi alebo antukárovi Federicovi Coriovi.

20:20 - Tomáš Macháč obhájil stopercentnú bilanciu českých mužov na tohtoročnom US Open. Rodák z Berouna zdolal veterána Fabia Fogniniho 7:5, 6:1, 6:3 a pri štvrtom štarte na tomto podujatí postúpil prvýkrát do 2. kola posledného grandslamu sezóny. Svoje najlepšie výsledky na majoroch bude chcieť vyrovnať proti Corentinovi Moutetovi alebo Sebastianovi Kordovi.

20:10 - Iga Swiateková určite nebude spokojná so svojím výkonom v úvodnom kole tohtoročného US Open. Minuloročná šampiónka strávila na kurte dve hodiny, zápas nedopodávala a v tajbrejku druhého setu proti lucky loserke Kamille Rachimovovej musela likvidovať tri setbaly v rade. Rusku napokon zdolala 6:4, 7:6 a v ďalšom kole sa stretne buď s Dariou Savilleovou, alebo kvalifikantkou Ena Shibaharovou.

20:05 - Hubert Hurkacz sa na US Open nikdy nedostal ďalej ako do druhého kola, zatiaľ čo na všetkých ostatných grandslamoch bol v druhom týždni. Tento rok bude mať ďalšiu šancu prekonať túto bariéru, ktorú odštartoval víťazstvom 6:3, 7:6, 7:6 nad kvalifikantom Timofejom Skatovom. V ďalšom kole sa Poliak, ktorý sa pred niekoľkými týždňami veľmi rýchlo vrátil po operácii menisku, stretne s Jordanom Thompsonom.

20:00 - Danielle Collinsová tento rok ukončí kariéru a zjavne stratila skvelú formu z predchádzajúcich mesiacov. Tridsaťročná Američanka vypadla pri svojom poslednom štarte na US Open v prvom kole po prehre 6:1, 5:7, 4:6 s krajankou Caroline Dolehideovou, hoci viedla o set a brejk. Dolehideová má v druhom kole grandslamových turnajov bilanciu 0-2 a proti Sare Erraniovej bude útočiť na zlepšenie svojho maxima na podujatiach veľkej štvorky.

19:15 - Jakub Menšík výrazne zvýšil svoje šance na obhajobu minuloročného tretieho kola na US Open. Talentovaný český tínedžer prekvapil v úvodnom kole hladkým víťazstvom 6:2, 6:4, 6:2 nad devätnástkou turnaja a bývalým semifinalistom Félixom Auger-Aliassimom. V ďalšom zápase proti Tristanovi Schoolkateovi alebo Tarovi Danielovi bude favoritom.

19:05 - Čang Šuaj zaznamenala v polovici augusta rekordnú 22. prehru v rade na najvyššom tenisovom okruhu a čiernu sériu trvajúcu od februára minulého roka neprerušila ani na US Open. Číňanka v úvodnom kole prehrala 6:0, 1:6, 5:7 s domácou Ashlyn Kruegerovou, ktorá sa na siedmy pokus prvýkrát dostala do druhého kola grandslamového turnaja.

18:50 - Minuloročná semifinalistka Karolína Muchová vstúpila do tohtoročného US Open víťazstvom 6:3, 7:5 nad domácou outsiderkou Katie Volynetsovou, ale bývalej svetovej osmičke stále hrozí pád hlboko do druhej stovky rebríčka WTA. Ďalší krok k vyrovnaniu vlaňajšieho výsledku a zažehnaniu priepastného prepadu sa pokúsi urobiť proti víťazke súboja grandslamových šampióniek Jeleny Ostapenkovej a Naomi Osakovej.

13:15 -  Na US Open sa priaznivci môžu tento rok po prvý raz voľne presúvať v hľadisku aj počas hry. Predtým nesmel nikto počas výmeny vstúpiť a ani odísť z hľadiska a vyžadovalo sa, aby divák zostal na svojom sedadle až do prvej zmeny strán, ktorá prichádza po troch gemoch. Nová politika tak dovoľuje voľný pohyb fanúšikov na tribúnach všetkých dvorcov, od štadióna Arthura Ashea s kapacitou 23 859 miest až po kurty č. 8 až 16 s kapacitou 336 miest.

"Všimol som si to, no akonáhle začne zápas, budem sa sústrediť na duel. Myslím, že pri univerzitnom tenise som zažil oveľa bláznivejšie situácie, než je pár ľudí kráčajúcich s nápojmi späť na svoje miesto," uviedol americký tenista Ben Shelton podľa agentúry AP.

11:22 - Lukáš Pokorný sa takisto dostal z kvalifikácie do hlavnej fázy challengeru 75 v čínskom Zhangjiagangu, ale 1. kolo je zároveň jeho stopkou. Slováka vyprevadil z turnaja po triumfe 7:5, 7:5 Kazach Beibit Žukajev za hodinu a 44 minút.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

07:28 - Norbert Gombos sa zapotil, ale nadviazal na dva triumfy z kvalifikácie a postúpil do 2. kola na challengeri 75 v čínskom Zhangjiagangu. Slovák za dve hodiny a 37 minút porazil domáceho držiteľa divokej karty Yibinga Wua 7:5, 5:7 a 6:1, pričom duel mohol ukončiť už v druhom dejstve, keď podával na výhru za stavu 5:4.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

06:11 - Minuloročná finalistka Aryna Sabalenková potvrdila skvelú formu, keď zdolala kvalifikantku Priscillu Honovú a predĺžila neporaziteľnosť na šesť zápasov. V druhom kole čaká na Sabalenkovú Lucia Bronzettiová (H2H 1:0), Talianku začiatkom roka v Brisbane zdolala 2:0. Čítajte viac.

05:55 - Novak Djokovič v úvodnom kole posledného grandslamového turnaja sezóny vyradil moldavského kvalifikanta Radu Albota 6:2, 6:2, 6:4 a celkovým 89. víťazstvom na US Open sa vyrovnal historicky druhému Rogerovi Federerovi. V ďalšom zápase sa štvornásobný srbský šampión stretne s krajanom Laslom Djerem (H2H 2:0), proti ktorému musel vlani na ceste za titulom otáčať stav 0:2 na sety. Čítajte viac.

05:04 - Tretíkrát zo štyroch štartov na US Open skončil dánsky mladík Holger Rune hneď na rakete prvého súpera. Tento rok si 15. hráč sveta v úvodnom kole neporadil s domácim Brandonom Nakashimom, ktorému podľahol 2:6, 1:6, 4:6 a prehral s ním aj druhý vzájomný duel na hlavnom okruhu.

04:30 - Lulu Sunová nezopakuje na US Open senzačný postup do štvrťfinále Wimbledonu. Dvadsaťtriročná Novozélanďanka, ktorá si v sobotu v mexickom Monterrey zahrala premiérové finále na okruhu WTA, prehrala v úvodnom kole s Taliankou Luciou Bronzettiovou prvý set 3:6 a súboj pre zranenie skrečovala.

04:25 - Bývalá svetová jednotka Viktoria Azarenková po pomalšom rozbehu na US Open, pred ktorým si doliečovala zranenie nohy, zdolala ukrajinskú kvalifikantku Juliu Starodubcevovú 3:6, 6:1, 6:1. V druhom kole sa trojnásobná bieloruská finalistka stretne s Francúzkou Clarou Burelovou (H2H 1:0).

04:21 - Šampiónka z roku 2017 Sloane Stephensová skončila na domácom US Open po roku opäť v prvom kole. S Francúzkou Clarou Burelovou prehrala 6:0, 5:7, 5:7 napriek tomu, že viedla 6:0 a 4:1 s dvoma brejkmi vo vrecku, pričom v druhom a treťom sete podávala na víťazstvo.

04:16 - Svetová dvanástka Emma Navarrová vyhrala duel v hlavnej súťaži na domácom US Open až na tretí pokus. Dvadsaťtriročná Američanka vstúpila do tohtoročného podujatia drvivým víťazstvom 6:1, 6:1 nad Ruskou Annou Blinkovovou, ktorej odplatila minuloročnú prehru zo Štrasburgu. V druhom kole sa stretne s Arantxou Rusovou z Holandska.

04:12 - Wimbledonská šampiónka Barbora Krejčíková vyhrala prvý zápas od olympijských hier na antuke v Paríži. Česká štvrťfinalistka z roku 2021 na úvod US Open zdolala 7:6, 6:2 španielsku kvalifikantku Marinu Bassolsovú a už prekonala výsledok z minulého roka. O postup do tretieho kola si zahrá s Rumunkou Elenou Ruseovou (H2H 2:0).

04:09 - McCartneyová Kesslerová dva dni po premiérovom triumfe v Clevelande si neosladila debut na domácom US Open druhým grandslamovým víťazstvom. V úvodnom kole 25-ročná Američanka prehrala s nasadenou Ukrajinkou Martou Kosťukovou hladko 2:6, 3:6.

03:35 - Tridsaťdvaročný Argentínčan Diego Schwartzman nenadviazal na tri víťazstvá v kvalifikácii na svojom poslednom US Open. Bývalý ôsmy hráč sveta, ktorý po februárovom domácom turnaji v Buenos Aires ukončí kariéru, prehral v úvodnom kole s francúzskym veteránom Gaëlom Monfilsom 7:6, 2:6, 1:6 a ani na ôsmy pokus sa mu nepodarilo získať prvé tohtoročné víťazstvo v hlavnej súťaži.