Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev prenikol do štvrťfinále US Open, Tiafoe vyradil Djokovičovho premožiteľa

Zvereva čaká ďalší domáci hráč.
Zvereva čaká ďalší domáci hráč.KENA BETANCUR / AFP
Alexander Zverev (27) a Američan Frances Tiafoe (20) postúpili do štvrťfinále dvojhry na turnaji US Open. Nemec v pozícii nasadenej štvorky zdolal v osemfinále domáceho Brandona Nakashimu (23) a jeho súperom bude ďalší americký hráč Taylor Fritz (26). Tiafoe ako nasadená dvadsiatka vyradil Alexeia Popyrina (25), teraz ho čaká Grigor Dimitrov (33).

Nakashima  - Zverev 6:3, 1:6, 2:6, 2:6

Zverev prešiel štvrtýkrát v rade do štvrťfinále US Open. Tento rok už v treťom zo štyroch zápasov stratil set, ale znova zvládol potvrdiť rolu papierového favorita. Po prehranom úvodnom dejstve ani raz nezaváhal na servise a nebezpečnému americkému oponentovi Nakashimovi povolil už iba päť hier.

Nemec tak stále živí šancu na zisk prvého grandslamového titulu, v roku 2020 prehral vo finále US Open s Rakúšanom Dominicom Thiemom po päťsetovom boji, keď nevyužil vedenie 2:0. Po víťazstve nad Nakashimom ďakoval svojmu otcovi Alexandrovi. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"V tenise sa niekedy stáva, že ak je otec zároveň váš tréner, je medzi vami toxický vzťah a často zvádzate boj. V mojom prípade to tak nie je. Mimo dvorca si veľmi dobre rozumieme a na kurte neustále pracujeme na tom, aby som sa zlepšoval. Som svetovou štvorkou, takže asi to celkom funguje," zdôraznil.

Tiafoe - Popyrin 6:4, 7:6, 2:6, 6:3

Tiafoe si triumf nad Popyrinom, ktorý v treťom kole amerického Grand Slamu vyradil obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča, vybojoval po troch hodinách a ôsmich minútach. Po postupe do štvrťfinále ďakoval tamojším divákom.

"Newyorskí fanúšikovia boli dnes opäť skvelí. Nebyť ich podpory, určite by som sa nedokázal vyhecovať k takému kvalitnému výkonu. Atmosféra na dvorci Arthura Ashea je vždy výnimočná. Je to kurt, na ktorom v minulosti slávili veľké úspechy sestry Serena a Venus Williamsové či Roger Federer," vyhlásil.