Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichovú nezastavila ani Gurevovová. Slovenku čaká boj o finále US Open

Jamrichová má skvelú formu.
Jamrichová má skvelú formu.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) postúpila do semifinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále nad Ruskou Anastasijou Gurevovou (18) dvakrát 6:4. V boji o finále nastúpi proti deviate nasadenej Češke Tereze Valentovej, ktorá zdolala turnajovú štvorku Saru Saitovú z Japonska 6:2, 6:4.

Štvrtkový duel trval necelú hodinu a štvrť a v úvodnom sete bol veľmi vyrovnaný, keď si obe hráčky dokázali udržať výhodu podania. Jamrichová mohla ísť do brejku v štvrtom geme za stavu 2:1, no jej ruská súperka dvakrát odvrátila brejkbal. V desiatej hre to už Jamrichová zvládla a ujala sa vedenia - 6:4.

Gurevovová jej to však vrátila hneď v úvode druhého dejstva, keď jej zobrala podanie a vo štvrtom geme viedla 3:1. Slovenská juniorka získala tri hry po sebe, v deviatej odvrátila dva brejkbaly a viedla 5:4. V desiatom geme premenila tretí mečbal a postúpila do semifinále.

Jamrichová mala popoludní miestneho času nastúpiť s Quevedovou v deblovom štvrťfinále proti britskému páru Hannah Klugmanová a Mingge Xuová, no duel sa nakoniec neuskutočnil. Klugmanová nemohla nastúpiť, keďže sa pár hodín predtým zranila vo štvrťfinálovom súboji so Samsonovu, ktorý skrečovala. Jamrichovú s Quevedovou čakajú v semifinále lepšie zo súboja medzi Japonkami Saitovou a Nanaku Satovou a sestrami Annikou a Kristinou Penickovými z USA.

JAMRICHOVÁ - Gurevová 6:4, 6:4