Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová suverénne odštartovala obhajobu na US Open, nezaváhala ani rozbehnutá Sabalenková

Aktualizované
Coco Gauffová začala domáce US Open suverénnym spôsobom.
Coco Gauffová začala domáce US Open suverénnym spôsobom.AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Coco Gauffová (20) začala obhajobu vlaňajšieho triumfu na US Open suverénnym spôsobom. Svetová trojka odštartovala tohtoročnú edíciu domáceho podujatia veľkej štvorky drvivým víťazstvom 6:2, 6:0 nad Varvarou Gračevovou (24). Minuloročná finalistka Aryna Sabalenková (26) potvrdila skvelú formu, keď zdolala kvalifikantku Priscillu Honovú (26) a predĺžila neporaziteľnosť na šesť zápasov.

Gračevová - Gauffová 2:6, 0:6

Coco Gauffová prežila vlani rozprávkovú US Open Series, keď prvýkrát v kariére triumfovala na podujatiach WTA 500 (Washington), 1000 (Cincinnati) a grandslame (US Open). Tento rok sa jej v tomto období sezóny zatiaľ vôbec nedarí, čo sa vo Flushing Meadows pokúsi zmeniť.

Svetová trojka a jedna z najväčších favoritiek je v New Yorku určite pod veľkým tlakom, no úvodný zápas proti Varvare Gračevovej, ktorá je pôvodom Ruska a reprezentuje Francúzsko, zvládla s ľahkosťou.

V prvom geme na returne neuhrala ani bod a v nasledujúcej hre čelila trom brejkbalovým hrozbám. Po ich odvrátení dominovala v kľúčových momentoch a napokon dovolila súperke celkovo len dva gemy. V zápase nastrieľala 10 es a zlikvidovala všetkých deväť brejkbalov. Na kurte bola len hodinu a pár minút.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Úradujúca šampiónka US Open, ktorá od januárovej úspešnej obhajoby v Aucklande čaká na ďalší triumf, ešte pred niekoľkými týždňami pravidelne postupovala do záverečných kôl. V poslednom čase sa jej však nedarí, po neúspechoch vo wimbledonskom a olympijskom turnaji vyhrala len jeden z troch zápasov na prípravných tisíckach v Toronte a Cincinnati.

V hlavnej súťaži US Open hrá po šiesty raz. Kým úvodné tri štarty ukončila v prvom týždni, predminulý rok vypadla vo štvrťfinále a vlani sa vďaka skalpom Karolíny Muchovej a Aryny Sabalenkovej dostala až k trofeji pre šampiónku.

Na newyorskom majore bude pokračovať v obhajobe vlaňajšieho titulu proti Tatiane Mariovej. S nemeckou veteránkou sa stretla zatiaľ len vlani v obľúbenom Aucklande a povolila jej päť gemov.

Honová - Sabalenková 3:6, 3:6

Aryna Sabalenková aj po siedmy raz v kariére zvládla úvodný súboj na US Open. Svetová dvojka naštartovala obhajobu vlaňajšieho finále víťazstvom 6:3, 6:3 nad kvalifikantkou a Austrálčankou Priscillou Honovou, čím natiahla neporaziteľnosť na šesť zápasov a 12 setov po triumfe na tisícke v Cincinnati.

"Dnes som nehrala najlepší tenis. Musela som bojovať o každý bod a hľadať správne údery. Som však šťastná, že som vyhrala v dvoch setoch, hoci som sa na kurte necítila najlepšie," sebakriticky komentovala svoj výkon 26-ročná Bieloruska, ktorá zahrala 27 winnerov a len 16 nevynútených chýb.

V druhom kole čaká na Sabalenkovú Lucia Bronzettiová (H2H 1:0), Talianku začiatkom roka v Brisbane zdolala 2:0.