Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová titul na US Open neobháji, pokorila ju krajanka. Jazda Sabalenkovej pokračuje

Gauffová na domácom turnaj končí.
Gauffová na domácom turnaj končí.TIMOTHY A. CLARY / AFP
Coco Gauffová (20) neobháji titul na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále ženskej dvojhry prehrala v pozícii nasadenej trojky s krajankou Emmou Navarrovou (23). Do ďalšej fázy postúpila po víťazstve nad Elise Mertensovou (28) svetová dvojka Aryna Sabalenková (26).

Navarrová - Gauffová 6:3, 4:6, 6:3

Navarrová sa vo štvrťfinále stretne so Španielkou Paulou Badosovou nasadenou ako číslo 26. Proti Gauffovej, ktorá počas zápasu spravila až 19 dvojchýb, mohla o svojom triumfe rozhodnúť už v druhom sete, keď viedla 4:3 a 30:0, koncovku dejstva však nezvládla. V tretej časti merania síl mala opäť navrch a dokráčala k prieniku do najlepšej osmičky.

"Dokázala som sa rýchlo zmobilizovať a do tretieho setu som vstúpila s čistou hlavou, bola som maximálne koncentrovaná. V uplynulých dvoch rokoch som v mojom rodnom New Yorku vypadla už v 1. kole, teraz som vo štvrťfinále. Je to naozaj šialené. Coco je výborná hráčka, ktorú veľmi rešpektujem. Určite sa na US Open vráti ešte silnejšia a získa ďalší titul," uviedla Navarrová pre akreditované médiá.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Tenistka v pozícii obhajkyne titulu bola po prehre sklamaná: "Leto mi nevyšlo podľa predstáv. Na Wimbledone i US Open som vypadla v osemfinále, neuspela som ani na olympiáde v Paríži a turnajoch v Toronte či Cincinnati. Minimálne 70 hráčok by však bralo všetkými desiatimi, keby na Grand Slamoch postúpilo medzi najlepších 16 a na otváracom ceremoniáli olympijských hier mohlo byť v úlohe vlajkonosičky."

Mertensová – Sabalenková 2:6, 4:6 

Sabalenková postúpila na US Open štvrtý rok v rade do štvrťfinále. Minuloročná finalistka porazila v New Yorku Mertensovú za hodinu a 38 minút a svoju víťaznú sériu natiahla na deväť zápasov. Svetová dvojka odvrátila všetkých osem brejkbalov a trikrát získala podanie súperky. Turnajovú tridsiatku pretlačila predovšetkým svojou agresívnou hrou, keď zahrala 41 víťazných lôpt.

Bieloruska prišla na posledný Grand Slam sezóny skvele pripravená, keď na predchádzajúcej tisícke v Cincinnati získala titul a aj vo Flushing Meadow potvrdzuje, že sa jej na amerických betónoch darí. Pred minuloročnou účasťou vo finále, v ktorom nestačila na domácu Gauffovú, tu bola predtým dvakrát v semifinále.