Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden volej, ktorý zmenil zápas. Do tej chvíle sa mi chcelo plakať, priznala Pegulová

Karolína Muchová gratuluje Jessice Pegulovej po vzájomnom súboji.
Karolína Muchová gratuluje Jessice Pegulovej po vzájomnom súboji.Profimedia / AP Photo / Kirsty Wigglesworth
Ani tentokrát útok na grandslamový titul nevyšiel. Karolína Muchová (28) skončila v semifinále tohtoročného US Open na rakete domácej bojovníčky Jessicy Pegulovej (30). Hovorí sa o obrate Američanky. V čom spočíval ten zlom? Zrejme jedna fantastická výmena, pri ktorej Muchová zo siete zahrala tesne do autu...

Táto loptička za stavu 1:6, 0:2 a 30:40 pri podaní Pegulovej zmenila momentum zápasu. Američanka ju síce ťažko dobehla, ale úder smerujúci do rohu kurtu báječne vrátila forhendom späť. Muchová tiež neurobila veľa vecí zle, ale ťažký volej zo siete zahrala snáď 10 centimetrov za zadnú lajnu.

Namiesto stavu 0:3 a ďalšej šance podávať sa zrodila zhoda. Pegulová vycítila, že ak bude tvrdo pracovať, môže Muchovú ešte potrápiť. "Hrala neuveriteľne. Vyzerala som kvôli nej ako začiatočníčka. Takmer som sa rozplakala, pretože to bolo také trápne," povedala Američanka po skončení zápasu na kurte, keď ju vyspovedala moderátorka a bývalá tenistka Rennae Stubbsová.

Ale práve táto výmena však zadržala jej slzy a namiesto toho jej dodala vieru. "Viete, niekedy je to o šťastí. Je to naozaj o malých momentoch, ktoré menia dynamiku zápasu," zamyslela sa.

Nepremenený brejkbal Muchovej ju na niekoľko minút vyradil z tempa. Dvakrát prišla o servis, hoci oň tvrdo bojovala. A Pegulová v druhom sete už vedenie nepustila. "Dokázala som si potom udržať svoju hru, našla som svoje nohy a hlavne trochu adrenalínu," povedala Američanka. "V druhom a treťom sete som už naozaj hrala tak, ako som chcela," dodala.

Aj keď sa skóre z pohľadu Muchovej menilo do mínusu, česká tenistka naďalej bavila publikum. Vyťahovala nádherné údery, nachádzala originálne riešenia, ale za podpory publika už Pegulová nedovolila žiadny zvrat. "Na začiatku to išlo ľahko, ale vedela som, že to tak nebude stále. Keď som skazila volej pri brejkbale na 3:0, zápas sa zmenil. A potom už nerobila veľa chýb, hrala skvele," potvrdila Muchová.

V New Yorku vládne spokojnosť, v oboch finále bude mať domácu nádej. Pegulová síce nie je v súboji s Arynou Sabalenkovou favoritkou, ale jej príbeh je pôsobivý. Vo veku 30 rokov je prvýkrát v priamom boji o grandslamový titul. "Niekto mi niekedy povedal, že zápasy so mnou sú ťažké. Tak uvidíme, ako to dopadne," usmiala sa.

A Muchová? Tá síce rok 2024 "premaródila", ale na US Open ukázala, že ak zostane zdravá, určite môže svojou hrou dosiahnuť na veľké trofeje. Tohtoročný New York bol ešte v podstate pre obmedzenú prípravu mimo plán.

Pegulová - Muchová 1:6, 6:4, 6:2