Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová si dvere do finále neotvorila, o titul z US Open sa pobijú Pegulová a Sabalenková

Muchová si o svoj prvý grandslamový titul nezahrá.
Muchová si o svoj prvý grandslamový titul nezahrá.Profimedia
Karolína Muchová (28) znova po roku končí na US Open v semifinále na rakete domácej tenistky. Boj o druhú grandslamovú titulovú bitku začala proti svetovej šestke Jessice Pegulovej (30) výborne, ale náskok neudržala a prehrala. Američanka v prvom finále na major turnajoch vyzve Arynu Sabalenkovú (26), ktorá si poradila s Emmou Navarrovou (23).

Pegulová - Muchová 1:6, 6:4, 6:2

Muchová, ktorá pre zranenie zápästia nehrala od vlaňajšieho septembra do tohtoročného júna, nedotiahla v stretnutí s Pegulovou nádejne rozohraný vývoj, keď získala prvý set a v druhom viedla 2:0. Druhýkrát za sebou prehrala v semifinále US Open s Američankou, vlani nestačila na neskoršiu šampiónku Coco Gauffovú.

Tenistka I. ČLTK Praha prehrala s Pegulovou aj druhý vzájomný duel. Pred tromi týždňami na ňu nestačila na turnaji v Cincinnati. Teraz síce zahrala 34 víťazných lôpt, doplatila ale na 40 nevynútených chýb. Nevyužila tak šancu dostať sa do druhého grandslamového finále v kariére a prvého od minuloročného Roland Garros.

Poslednou českou finalistkou US Open tak zostáva Karolína Plíšková, ktorá bojovala o titul vo Flushing Meadows v roku 2016.  Z českých tenistiek vyhrala turnaj len Hana Mandlíková v roku 1985.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Muchová začala meranie síl pred zrakmi Martiny Navrátilovej alebo Billie Jean Kingovej sebaisto. V tretej hre odvrátila tri brejkbaly a od stavu 2:1 povolila súperke už len štyri fiftíny. Získala zvyšné štyri gemy po sebe a prvý set vyhrala za 28 minút.

Aj druhý set mala Češka dobre rozohraný, vďaka skorému brejku viedla 2:0. Pegulová však reagovala a štyrmi hrami po sebe vývoj otočila. Muchová vyrovnala, za stavu 4:5 ale čelila dvom setbalom. Prvý odvrátila, pri druhom urobila dvojchybu a Američanka vyrovnala. Rodáčka z Olomouca stratila prvý set na turnaji.

Pred začiatkom tretej sady opustila česká hráčka na chvíľu kurt, úvod jej ale nevyšiel. Pegulová získala hneď v druhej hre brejk a utiekla do vedenia 3:0. Muchová sa nevzdala a neskôr dostala domácu tenistku do niekoľkých ťažkých situácií, tá však všetky tri ďalšie brejkbaly odvrátila. V ôsmom geme si navyše za stavu 5:2 vypracovala vedenie 40:0 a Muchová pri druhom mečbale súperky poslala loptičku do outu.

Navarrová - Sabalenková 3:6, 6:7

Sabalenková postúpila do finále US Open druhýkrát v rade. Turnajová dvojka zdolala v semifinále na betónovom dvorci Arthura Ashea Američanku Navarrovú. Bieloruska pokorila turnajovú trinástku Navarrovú za hodinu a pol. Dvojnásobná víťazka Australian Open sa v New Yorku usiluje o svoj tretí grandslamový titul a premiérový na US Open. Vlani nestačila vo finále na domácu Gauffovú.

Rodáčka z mesta Minsk porazila Navarrovú druhýkrát z troch vzájomných zápasov a nadviazala proti nej na tohtoročný triumf z Roland Garros. Protivníčku, ktorá sa do grandslamového semifinále dostala prvýkrát v kariére, predčila v počte víťazných lôpt pomerom 34:13. Bieloruskú tenistku nemuselo mrzieť ani 34 nevynútených chýb. Do finále Grand Slamu sa dostala po štvrtýkrát v kariére.

Druhá hráčka sveta získala prvý set vďaka dvom brejkom. V druhej sade síce zápas za stavu 5:4 nedopodávala, v skrátenej hre ale získala od stavu 2:2 zvyšných päť loptičiek po sebe a stretnutie zakončila razantným smečom pri sieti.

"Teraz mi tu aplaudujete, ale to už je trochu neskoro," povedala s úsmevom Sabalenková smerom k fanúšikom, ktorí počas zápasu podporovali jej súperku. "Mala som až zimomriavky, bola tu neuveriteľná atmosféra. Emma hrala skvele a som naozaj šťastná, že som týmto ťažkým semifinále prešla," doplnila.

Na finále bude nachystaná. "Som pripravená. Z lekcie, ktorú som tu dostala minulý rok, som sa poučila. Dúfam, že to zvládnem o trochu lepšie ako vlani," uviedla Sabalenková.