Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulová vystrelí vo svetovom rebríčku. Druhé miesto z US Open ju nabilo sebavedomím

Pegulová (vľavo) sa posunie na post svetovej trojky.
Pegulová (vľavo) sa posunie na post svetovej trojky.Robert Deutsch
Jessica Pegulová (30) odohrala vo Flushing Meadows svoje premiérové grandslamové finále. Napriek tomu, že ju zdolala súperka na vrchole síl, aktuálne najlepšia Američanka v ženskom tenise cíti, že ešte nepovedala posledné slovo.

Rodáčka z USA prelomila nežiaducu bilanciu bez víťazstva z predchádzajúcich šiestich štvrťfinálových účastí na turnajoch kategórie major. Ako sama po finálovom súboji uviedla, zlom na tvrdom povrchu kurtu Arthura Ashea je pre ňu odrazovým mostíkom, ktorý jej dodal sebevedomie na niekoľko ďalších kariérnych rokov. 

"Sebadôveru som nabrala po víťazstve na turnaji kategórie 250, následne z triumfu na jednej a potom aj ďalšej tisícke. Finálová účasť na Grand Slame pre mňa bola v tomto smere posledným dielom skladačky. Viackrát som sa dostala do štvrťfinále, kde som nestačila na dievčatá, ktoré takmer vždy turnaj vyhrali. Viem, že svojou úrovňou som tam patrila," konštatovala Pegulová.

Sabalenková zakončila náročné obdobie titulom na US Open. Za úspech ďakuje rodine

Po tom, čo v aktuálnej sezóne bojovala so zranením, pre ktoré musela vynechať Roland Garros, ju na tohtoročnom US Open povzbudil uvoľnenejší prístup.

"Tento rok som to zvládla o čosi lepšie. Možno len vďaka inému pohľadu na vec. Mala som náročný úvod roka a naozaj som nečakala, že sa mi bude takto dariť na tvrdom povrchu. Celkom sa mi však podarilo obrátiť to. Odnesiem si z toho veľa sebavedomia," reflektuje svoje pocity jedna z momentálne najlepších tenistiek planéty. 

Pegulovú vynesie ukážková jazda z New Yorku na tretie miesto svetového rebrička, čo je pre americký ženský tenis cenným úspechom. Jej krajanka Emma Navarrová po semfinálovom nezdare so Sabalenkovou prenikne do TOP 10. Doterajšia svetová trojka Coco Gauffová, šampiónka US Open z roku 2023, po nevýrazných výkonoch o niekoľko miest klesne. 

Pegulová - Sabalenková 5:7, 5:7