Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po dominancii v prvom sete prišla prehra, Schmiedlová si druhé kolo US Open nezahrá

Schmiedlová opäť nestačila na Tausonovú.
Schmiedlová opäť nestačila na Tausonovú.Profimedia / ČTK / AP / Matt Rourke
Anna Karolína Schmiedlová (29) neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Napriek sľubnému úvodu podľahla Dánke Clare Tausonovej (21) a neodplatila jej týždeň starú prehru z turnaja WTA v Clevelande. Slovensko tak v New Yorku prišlo o jediné želiezko v singli.

Schmiedlová - Tausonová 6:1, 6:7, 2:6

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Tausonovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Slovenka hrala variabilne a robila oveľa menej nevynútených chýb ako jej protivníčka. Za stavu 4:1 jej opäť vzala servis a úvodné dejstvo jednoznačne ovládla.

V druhom sete obe tenistky dvakrát stratili svoje podanie, ako prvá oň prišla Dánka, no následne aj Slovenka, ktorá potom musela vyrovnávať z 2:4 na 4:4 a vynútila si tajbrejk. V jeho koncovke však po využití druhého setbalu slávila úspech Tausonová.

Tretiu časť merania síl otvorila rodáčka z Košíc strateným servisom, oponentka si svoj podržala, Schmiedlová prišla aj o ten ďalší a Dánka úspešným podaním odskočila slovenskej jednotke už na 4:0. O osem rokov mladšia Severanka si už víťazstvo nenechala vziať, využila hneď prvý mečbal a prenikla do druhého kola, v ktorom ju čaká svetová osemnástka Diana Šnajderová.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Po štvrtom mieste z olympijských hier na parížskej antuke sa Schmiedlovej nepodarilo prepnúť na tvrdý povrch - odohrala na ňom dva súboje a boli z toho dve prehry proti rovnakej oponentke. Šiesty postup z prvého kola US Open si na svoje konto nepripísala. Jej najlepším výsledkom na tamojších kurtoch ostáva tretie kolo z roku 2015.

Náladu si v New Yorku bude môcť vylepšiť vo štvorhre. Po boku nemeckej spoluhráčky Tatjany Mariovej sa predstaví v bitke s japonsko-indonézskou dvojicou Shibaharová-Sutjiadiová. Duel by sa mal začať 29. augusta o 17:00 SEČ.