Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Revanšuje sa Schmiedlová po ôsmich dňoch? Na úvod US Open ju čaká mladá Dánka

Podarí sa Schmiedlovej postúpiť do 2. kola US Open po šiesty raz v kariére?
Podarí sa Schmiedlovej postúpiť do 2. kola US Open po šiesty raz v kariére?Profimedia/ČTK/AP/Dustin Satloff
Olympijské štvrté miesto z úvodu augusta je už minulosťou. Anna Karolína Schmiedlová (29) musela z parížskej antuky bleskovo prepnúť na americký hard, na ktorom v generálke pred US Open podľahla Clare Tausonovej (21). Slovenka sa po ôsmich dňoch stretne opäť s Dánkou. Tentoraz v rámci duelu 1. kola na záverečnom grandslame sezóny, pričom sa pokúsi o revanš a priblíženie sa k vyrovnaniu newyorského maxima z rokov 2015 a 2023.

Anna Karolína Schmiedlová sa v kariére prebojovala 15-krát do 2. kola grandslamov, z toho tretina prípadov sa odohrala práve na US Open. Vlani zdolala Rebeku Masárovú a Katerynu Baindlovú a dostala sa do tretieho kola, čo je jej spoločný najlepší výsledok v New Yorku spoločne s rokom 2015.

Bývalá 26. hráčka sveta skončila na 16 z 20 turnajov v prebiehajúcej sezóne prehrou už v prvom alebo druhom kole. Do Ameriky sa však presúvala v dobrej nálade. V Budapešti a na olympijských hrách v Paríži sa prebojovala do semifinále, hoci v druhom prípade jej bronzová medaila po boji s Igou Swiatekovou trpko unikla.

Clara Tausonová vyhrala z posledných siedmich zápasov len jeden, keď v Clevelande v troch setoch porazila práve Schmiedlovú. Väčšinu sezóny bola na hlavnom okruhu nevýrazná, s jedinou výnimkou postupu do osemfinále na Roland Garros.

Dánska mladá hráčka má v grandslamových dueloch 1. kola slušnú bilanciu 8-4, hoci tam nedávno prehrala vo Wimbledone s Danielle Collinsovou. Na US Open zatiaľ nedosiahla lepší výsledok, keď sa z troch účastí dostala dvakrát do 2. kola.

Štatistiky vzájomného súboja z 19. augusta 2024.
Štatistiky vzájomného súboja z 19. augusta 2024.Flashscore

Tausonová vedie vo vzájomnej bilancii 1-0. V stretnutí 1. kola na WTA 250 v Clevelande 19. augusta 2024 sa Dánka otriasla zo straty setu a brejku, aby za dve a štvrť hodiny zvíťazila 3:6, 6:3, 6:2. Podarí sa Schmiedlovej po ôsmich dňoch revanšovať a opäť potešiť slovenského diváka?

Schmiedlová - Tausonová (najskôr 22:05)