Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková mieri na obľúbený Grand Slam. S každým zápasom sa cítim lepšie, tvrdí

Sabalenková patrí k favoritkám na celkový triumf.
Sabalenková patrí k favoritkám na celkový triumf.Sam Greene - USA TODAY Sports
Po minuloročnom neúspechu v boji o titul na US Open sa vo forme hrajúca a najmä sebavedomá Aryna Sabalenková (26) vracia do New Yorku. Dúfa, že prestávka v polovici sezóny, počas ktorej sa sústredila na svoje zdravie, jej umožní dokráčať na poslednom grandslamovom turnaji roka až na vrchol.

Sabalenková utrpela počas aktuálneho ročníka zranenie v dolnej časti chrbta. Na French Open bojovala s chorobou a padla vo štvrťfinále. Wimbledon vynechala pre zranenie ramena a následne chýbala aj na olympijských hrách v Paríži, aby sa pripravila na poslednú časť sezóny. Úradujúca dvojnásobná šampiónka Australian Open sa vyjadrila, že potrebná pauza jej umožnila zrehabilitovať a najmä osviežila jej duševné zdravie. 

Momentálne sa 26-ročná tenistka pripravuje na podujatie po dominantnom turnaji v Cincinnati, kde počas celého týždňa nestratila ani set, vrátane semifinálového súboja so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou a presvedčivého víťazstva nad Jessicou Pegulovou vo finále. Bieloruska mieri do New Yorku s pocitom sebavedomia, keďže ide o jej obľúbené grandslamové podujatie. 

Sabalenková sa dostala do druhého týždňa v štyroch zo svojich šiestich účastí na US Open a rovnako tak na každom z posledných troch ročníkov. V rokoch 2021 a 2022 postúpila do semifinále a pred rokom skončila vo finále na víťazke Coco Gauffovej.

"Povedala by som, že hrám naozaj skvelý tenis," prezradila Sabalenková. "Asi to nie je najlepší tenis, aký dokážem hrať, ale určite sa k tomu dostávam. A s každým odohraným zápasom sa cítim lepšie, lepšie a lepšie. Dúfam, že na US Open v tom budem pokračovať a podarí sa mi dostať možno ešte na vyššiu úroveň ako predtým," doplnila Bieloruska.

Nič nenasvedčuje tomu, že by svetová dvojka nemala v New Yorku šancu na ďalší úspech, keďže je jednou z fyzicky najdominantnejších hráčok a jej hra je šitá na mieru tvrdým dvorcom. Vždy, keď sa objaví na kurte, preukazuje silnú mentalitu. Môže sa pochváliť nielen silným podaním, ale aj agresívnou hrou od základnej čiary a dokonale sa cíti i na sieti.

Na minuloročnom US Open stratila jeden set počas svojej cesty do finále, kde trikrát brejkla Gauffovú a získala prvý set, kým si Američanka nevynútila rozhodujúci. V ňom sa jej hra dostala na inú úroveň.